buck bar kitchen – het pareltje van zuid-holland
Buck Bar Kitchen heeft minstens twéé streepjes voor op vele andere plekken waar je kunt dineren of een feest kunt vieren. ‘Om te beginnen onze plek aan de rand van Boskoop, op het terrein van de Proeftuin van Holland, midden in het Groene Hart. Het is hier prachtig om te onthaasten en wij zijn vaste pleisterplaats op vele wandel- en fietsroutes.’ En het tweede streepje? ‘Wij vinden het – allemaal – leuk om de gasten die de moeite nemen hier naar toe te komen te verwennen.’
Het verwennen dat Karlin Kemper bedoelt begint al bij de voordeur. ‘Ons idee van een goede ervaring bij een avond uit start bij de manier waarop wij je ontvangen, je jas aannemen en naar je tafel begeleiden. Die gastvrijheid rondom de smaken van ons menu is essentieel. Wij nemen al onze medewerkers daarin mee.’ Het is het grote uitgangspunt waarmee zij samen met haar vriend (en volgend jaar echtgenoot) Laurence Kroeske de zaak is begonnen. ‘En terwijl ik voor de details ga achter de schermen, is Laurence het gezicht van de zaak.’
Laurence heeft ruime ervaring in de horeca opgedaan als floormanager bij het Sportcentrum midden Boskoop. ‘Voordat wij Buck Bar Kitchen begonnen hebben wij lang nagedacht over de sfeer die wij in onze zaak wilden hebben. Wij dachten toen,’ zegt hij, ‘dat het wel ánders dan anders moest.’ Dat idee paste ook bij de kans om op een unieke locatie te kunnen beginnen. ‘Wij liggen niet in het centrum, ook niet makkelijk langs een doorgaande weg. Dus als je hiernaartoe komt dan verdien je wel wat extra’s:
Gerechten die met zorg en creativiteit worden bereid, een verfijnde drankenkaart en een eigentijdse ambiance, compleet gemaakt door gastvrijheid van begin tot eind. Geen saté, wel bouillabaisse, al onze rundvleesgerechten zijn bereid met rundvlees van de boerderij/slagerij Rietveld uit Bodegraven en wij hebben wijnen, dessertwijnen en aperitieven uit heel Europa.’
‘Wij zijn nu vijf jaar bezig en hebben zowel pech gehad als voordeel van de coronatijd. De pech was natuurlijk dat wij tot een week voor de geplande opening in voorjaar 2021 niet wisten wat er zou mogen. Dat werd door de omstandigheden een ‘to go’-concept. Wij hebben toen de afhalers op een rondleiding door het pand vergast, terwijl wij hun gerechten klaarmaakten. Het voordeel was dat wij daardoor een soort soft launch hebben gehad. Daarin konden wij niet alleen wennen aan de nieuwe systemen, het nieuwe pand maar ook aan onze rol als ondernemer.’ Zo begonnen ze met het idee om veel ingrediënten uit de streek te halen. ‘Dat bleek niet realistisch om een jaar rond een breed menu met gevarieerde keuze te kunnen bieden.’ De gefaseerde groei van het werk gaf Karlin ook de gelegenheid om het team zorgvuldig samen te stellen. ‘Ik heb de eerste kandidaten allemaal thuis ontvangen om ze in alle rust te leren kennen en aan te voelen hoe ze met gasten zouden omgaan.’
‘Weet je wat razendsnel van de grond kwam? De bruiloften, daar zaten wij heel snel op het beoogde aantal per jaar. Met de deuren open naar het terras en uitzicht op ‘de siertuin’ kunnen wij een bijzonder sfeer scheppen in het restaurant. Dat is snel bekend geworden in de buurt – en verder weg.’ Bruiloften zijn natuurlijk bijzonder feestelijke bijeenkomsten, maar de sfeer van Buck Bar Kitchen doet het ook heel goed bij andere bijeenkomsten. ‘Wij hebben een mooie zaal waar je fijne recepties of sfeervolle afscheidsbijeenkomst kunt houden, maar waar je ook bedrijfsbijeenkomsten kunt houden. En als je een keer lekker relaxt in het groen wilt vergaderen, dan kun je in onze speciale vergaderruimte terecht.’
Rijneveld 153C
2771 XV Boskoop
De andere 5 genomineerden van Horeca & Retail Food in 2026.