Genomineerde: Cheers!

Toerisme, Horeca & Recreatie | 2018

Kevin Pelt en Tony Niessen vonden vijf jaar geleden een gat in de markt: “Wij meenden dat er in Voorhout en omstreken ruimte was voor nog een locatie voor het vieren van bedrijfsfeesten, huwelijken en de betere feesten. Daarvoor gingen Voorhouters het dorp uit. Om ze in Voorhout te houden hebben wij Cheers! opgezet.” Inmiddels doen zij meer dan tweehonderd bijeenkomsten, feesten en partijen per jaar, onder meer met live muziek en goede DJ’s. En ze zijn nog lang niet klaar met ondernemen. Komende oktober vullen ze Hangaar2 op Valkenburg met ‘Hangaar Live’.

Altijd op zoek naar gaten in de markt

‘Hangaar Live’ is de derde logische stap in de ontwikkeling van de ondernemingen van Pelt en Niessen. “Het wordt een evenement met 1.500 tot 2.000 bezoekers die komen genieten van een geheel verzorgd feest met optredens, hapjes en drankjes. Wij hebben Nielson, Berget Lewis en Soul Beach al geboekt en de eerste 1.400 kaarten al verkocht.”

Voor Pelt en Niessen begon het horeca-ondernemerschap met de exploitatie van de kantine van de tennisclub. Niessen: “Wij waren daar vaak samen te vinden. Toen de exploitatie van de kantine ter sprake kwam hebben wij niet lang nagedacht en de sprong in het diepe gemaakt.” De ondernemende stap, toen ze allebei nog geen twintig jaar oud waren, heeft goed uitgepakt, want al na tweeëneenhalf jaar voelden zij zich ervaren genoeg voor de volgende.

Van tennisclub naar restaurant

Pelt: “Ik wilde niet per sé de horeca in, maar ik wilde wel ondernemen. Concepten bedenken, mensen optrommelen en door goede bediening iets aan gasten leveren waar belangstelling voor is. Met die instelling hebben wij het pand aan de Herenstraat bekeken. Wij hebben daarna goed nagedacht over het zoeken, ofwel creëren, van de belangstelling.”Vóórdat Pelt en Niessen de zaak openden hebben zij bewust een hype gecreëerd. De buitenkant van het pand kreeg een opvallende blauwe kleur. Zij startten een publieksactie voor het verzinnen van een naam. Nog tijdens de verbouwing vond de Prins Carnavalverkiezing er plaats en tenslotte was het openingsfeest gratis. “Dat heeft Cheers! wel een vliegende start gegeven.”

Restaurant en zalen

Het pand aan de Herenstraat dateert uit 1913 en heeft als oud parochiehuis een flinke zaal met een toneel. “Wij zijn in gesprek gegaan met de eigenaar van het pand met het idee om er een apart restaurant, met een kwaliteitskaart en de betere wijnen van te maken. Ook het interieur, en met name de grote zaal moest een strakke uitstraling krijgen om een gewilde locatie voor feesten en partijen te kunnen zijn.” Naast de grote zaal met podium en een capaciteit tot 350 mensen heeft het pand ook nog een kleinere zaal voor een man of vijftig. “Onze bedoelingen voor het restaurant zijn inmiddels wat bijgesteld. Maar het aanbod blijft van een niveau dat in de nabije omgeving niet te krijgen is.”

Catering en evenementen

Hoe langer je bestaat, des te groter wordt je netwerk: “Iedere gast van het terras, het restaurant of de bar en iedere bezoeker van een bruiloft, een feest of een vergadering kan bij je terugkomen met een eigen wens. Dan moet je wel indruk maken.” Vragen van klanten leidden inmiddels tot catering aan huis, met een Green Egg voor speciale barbecuegerechten. In 2016 organiseerden zij het Summer Garden Festival op het landgoed Keukenhof, en straks dus Hangaar Live.


Contactgegevens van Cheers!

Herenstraat 106
2215 KK Voorhout

TelefoonnummerE-mailadresWebsite