Grand Hotel Huis ter Duin

Sector-winnaar Toerisme, Horeca & Recreatie | 2015

President Obama was er te gast, met in zijn kielzog een reeks andere wereldberoemde regeringsleiders, vorsten en artiesten. Ook het Nederlands elftal maakt al sinds 1987 gebruik van de hotel-faciliteiten. En vrijdag 20 maart 2015 is dit de locatie van de Grand Finale van De Sterkste Schakel 2015. Hoog tijd dus om nader kennis te maken met Grand Hotel Huis ter Duin. “We zijn geen hotel van knipmessen en jacquets.”

“Steeds maar weer de verwachtingen overtreffen van onze gasten, dat is wat we nastreven,” zegt Stephan Stokkermans, al 22 jaar commercieel directeur van Grand Hotel Huis ter Duin, als we hem vragen naar de filosofie van het 127 jaar oude hotel, een van de oudste familiehotels met vijf sterren in ons land. “We verkopen niet zomaar een product, maar gastvrijheid.” Dat doet het hotel in de vorm van 254 kamers, 350 eigen parkeerplaatsen, 19 zalen, 2 lounges, een wellness centre (MC Wellness), een nachtclub en 4 restaurantconcepten: van het beachhouse op het strand tot Latour, restaurant met een Michelin-ster. En dat alles gecombineerd met de mooie ligging aan zee.

Topsport

Omdat ons serviceniveau al heel hoog is, is verwachtingen overtreffen lastig, vervolgt Stephan. “Als je dat weet te bereiken, doe je het goed. Onze 350 medewerkers moeten continu hun ogen en oren openhouden en elke situatie goed inschatten. Dat is een vorm van topsport. Juist daarom is het zo mooi dat de spelers van het Nederlands elftal – topsporters bij uitstek – al jaren voor ons hotel kiezen. Voor onze medewerker is het mooi dat zij regelmatig oog in oog staan met bekende gasten die je normaal alleen op tv ziet. Dat houdt hen vanzelf scherp en gemotiveerd.”

Het hotel staat bekend om zijn gala’s en de vele internationale congressen, bijvoorbeeld NAVO-tops. Zo’n veertig procent van de gasten zijn particulieren, de andere zestig procent is zakelijk.

Onder andere vanwege de aanwezigheid van voldoende parkeergelegenheid, kiezen ook zakenmensen uit de buurt regelmatig voor Grand Hotel Huis ter Duin, bijvoorbeeld voor een kop koffie, een lunch, een diner of een zakelijke bijeenkomst. “Ondanks het hoge serviceniveau en onze gastvrijheid zijn we geen hotel van knipmessen en jacquets,” zegt Stephan. “Hoewel we misschien dat imago hebben, willen we af van het idee dat we dat onbereikbare hotel zijn bovenop die hoge duintop.”

Mooi design

Onderdeel van de filosofie is dat het hotel zich durft te onderscheiden. “Dat zit hem ook in kleine dingen,” schetst Stephan. “We waren bijvoorbeeld een van de eerste hotels die inzagen dat je wifi gratis moet aanbieden, omdat dit net zo vanzelfsprekend is als water uit de kraan. Verder willen we onze gasten een mooi interieur en een mooi design bieden. En we zoeken continu naar nieuwe vormen van dienstverlening, bijvoorbeeld online verkoop van de cosmeticaproducten van MC Wellness die exclusief bij ons verkrijgbaar zijn. Op al deze manieren geven we uiting aan het feit dat je nooit klaar bent met het overtreffen van de verwachtingen.”


Contactgegevens van Grand Hotel Huis ter Duin

Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2022

25-03-2022

Meer informatie & kaarten bestellen