van der gugten – onafhankelijke porsche service

De liefde voor een automerk delen met je klanten

Sector-winnaar Automotive | 2023

Eens in de vijftien jaar doet Johan van der Gugten mee aan de Sterkste Schakel. Dat wil zeggen: het bedrijf is voor de tweede keer door een klant voorgedragen. ‘Wij mogen dit jaar ons dertig jarig bestaan vieren en zijn er hartstikke trots op dat wij juist dit jaar weer een keer zijn voorgedragen.’ Vorige keer – in 2007 – wonnen ze zelfs in hun sector. Wat is er sindsdien veranderd? 

‘Eigenlijk niets,’ zegt Johan, ‘wij hebben maar één doel en dat is zoveel mogelijk liefde en vakmanschap in de Porsches stoppen die bestuurders ons toevertrouwen. Wij zijn een onafhankelijke garage met ongeveer 900 klanten waarvoor wij het reguliere onderhoud verzorgen volgens de hoogste normen die bij het merk horen. Voor een iets beter tarief.’ Maar regulier onderhoud is maar de helft van het bedrijf, want Van der Gugten restaureert, reviseert en (ver)bouwt complete Porsches. ‘Tot en met het laatste schroefje.’ Daarmee heeft het bedrijf een flinke reputatie opgebouwd.

Projectopbouw van unieke, exclusieve Porsches

‘Projecten zijn bijzondere restauraties en/of custom-uitvoering van Porsches. Die wagens demonteren wij tot op het chassis en bouwen ze weer helemaal op naar de speciale wensen van de klant. Dat kan een 100% restauratie zijn van een model dat in slechte staat is geraakt of een unieke samenstelling van motor, carrosserie en ophanging zijn.’ De liefde voor het merk gaat bij Van der Gugten wel ver. ‘Wij doen niet zomaar alles. Wanneer wij vinden dat een idee niet bij een bepaald model past, dan zullen wij de klant vriendelijk op andere gedachten brengen.’ Het eindresultaat zijn unieke modellen waarvan de waarde – ‘mits die binnen de smaak van een toekomstige koper valt’ – vaak is toegenomen.

Open garage met betrokken team

Oorspronkelijk begon Van der Gugten in zijn eentje, maar het bedrijf groeide vlot door naar vijf medewerkers. Die werken in een ruime, open garage. ‘Ik wil dat je alles kunt zien als je hier binnenkomt: links van de voordeur een bescheiden showgedeelte, rechts de open garage. Op de eerste verdieping is een prettige ruimte voor bezoekers met een panoramaruit voor uitzicht op de werkbruggen.’ Die openheid merk je dus ook aan de manier waarop medewerkers met de klant omgaan: er is geen scheiding tussen ‘voor-‘ en ‘achterkant’ van de zaak. ‘Wij – bestuurders en monteurs –  zijn echt autoliefhebbers onder elkaar. En iedere zaterdagochtend schenken wij koffie voor een club rijders. Daar hoor je als klant van Van der Gugten automatisch bij.’

Veel samen doen met klanten

Autoliefhebbers – zoals de Porscherijders van Van der Gugten – zijn als groep natuurlijk ook een ander soort klanten vindt Johan. ‘Ze rijden de auto om de auto, niet om ermee van A naar B te kunnen. Het is daarom extra leuk om veel evenementen met ze te doen. Zo bezoeken wij samen circuit-trainingen, bezoeken een fabriek of een museum en rijden jaarlijks de Tour de Luxe. Het is een prettige manier om de band met het merk te versterken.’ En met de garage, want er rijdt altijd wel een nieuwste projectauto mee die door de deelnemers grondig wordt bekeken.

Zonnige toekomst

Wanneer een bedrijf dertig jaar bestaat, dan ga je automatisch vragen naar de toekomst. ‘Daar hebben wij al over nagedacht: aan het merk Porsche voegen wij langzaam de signatuur van de garage zelf toe.’ Letterlijk zelfs, want tevreden klanten vinden het leuk om te rijden met een Porsche by Van der Gugten.


Contactgegevens van Van der Gugten Porsche Bodegraven

Botter 11
2411 NM Bodegraven

• Bel: 0172 650839 • E-mail: [email protected] • Website: www.vdgugten.nl