Verfspecialist Lassooy

Detailhandel Non-food (overig) | 2018

Glas, verf en – nog een beetje – behang. Dat zijn de produkten waar vier generaties Lassooy alles vanaf weten. “Zoals het nu loopt”, zegt vader Fred Lassooy, “wil ik het graag houden. Mijn vader had een heel schildersbedrijf, maar die zag de markt veranderen en begon de winkel. Daarin zijn wij met vijf man, waaronder zoon Koen, met een uitgewogen assortiment en service tevreden mee. En wij hebben drop!”

“Die pot met drop op de toonbank doet het goed. Vaste klanten lopen zelfs de winkel binnen voor een dropje als ze in de buurt zijn. En ik heb het niet eens zelf bedacht. Een klant bracht ons als dank een pot en dat liep zo leuk dat ik besloot hem gevuld te houden. Ik koop nu iedere zes weken 25 kilo.” De krat bier die een andere klant bracht zal tot niets leiden. Het toont wel aan hoe warm de banden tussen de verfspecialist en zijn klanten is.

Precies maar niet kleinschalig

Lassooy schat dat zijn zaak duizenden vaste klanten heeft. “Die komen eigenlijk alleen uit Noordwijk en directe omgeving. Dat past bij het karakter van onze zaak. Je loopt er binnen met een probleempje tijdens een klus en kunt daarna met onze hulp of advies meteen weer verder. Dat doe je niet als je ver weg woont. Wij hebben een enorme voorraad, zodat je niet om een laatste blik verf verlegen hoeft te zitten. En wij kunnen met zijn vijven vragen op het gebied van verf en glas goed beantwoorden.” Voor vaste klanten gaan ze ver bij Lassooy. “Zo doen wij niet moeilijk over het bijkleuren van verf. Niet alleen omdat het eigenlijk een kleine moeite is, maar ook omdat wij ervaring hebben om dat aan te durven. Dat lukt niet bij zo’n grote keten.” Om iedereen naar wens te kunnen bedienen moet je wel over die expertise beschikken. De service is precies, maar met het oog op de aantallen niet kleinschalig.

Zelfstandige schilders

Met het veranderen van een schilders-bedrijf naar een verfwinkel zijn de banden met het schildersvak niet verloren gegaan. Het grootste deel van de klanten is zelfstandig schilder. “Dat is voor ons een belangrijke groep, die wij dan ook zo goed mogelijk proberen bij te staan met hun klussen. Van een aantal hebben wij ook de visitekaartjes in onze winkel voor als klanten een schilder zoeken. Ook die ZZP’ers zijn helemaal op Noordwijk gericht.” Voor de zelfstandige schilders heeft Lassooy een ‘verfkluis’ georganiseerd. “Die jongens komen ’s avonds niet meer langs de winkel en gaan ’s ochtends te vroeg op pad. Hun telefonische bestellingen zetten wij dan in de kluis waar zij zelf ook een sleutel van hebben voor ze klaar. Uiteraard mogen ze dat dan op rekening betalen.”

Probleemoplossers

“Eigenlijk zijn wij probleemoplossers geworden. Zit er een gat in je ruit, is je behang gaan blazen of kom je er met de verfkleur niet uit, dan kunnen wij je helpen. Klanten zijn hongerig naar informatie. Dat geeft ons een reden om goed door te vragen naar de bedoelingen van de klanten, want dan kunnen wij het beste adviseren. Daar steken wij tijd in, zodat het de klant een hoop gedoe scheelt.”

Terwijl Fred en Koen vooral in de zaak staan, zijn Elwin, Gerard en Ronald ook werkzaam als glaszetter of schilder buiten de deur. “De mannen zijn op pad voor nieuw werk, onderhoud of calamiteiten (met glas). Het is veel werk, maar wel de moeite waard.”


Contactgegevens van Verfspecialist Lassooy

Sint Jeroensweg 20
2201 NZ Noordwijk

TelefoonnummerE-mailadresWebsite