Autobedrijf Stichter

Sector-winnaar Automotive | 2017

De schelle toon van de pager van de plaatselijke brandweer beëindigt het gesprek over de Sterkste Schakel. Ik krijg een ferme hand, wanneer Peter Stichter opstaat en zegt: “Sorry, maar ik moet mensen redden.” *) Het geeft aan hoezeer de familie Stichter verbonden is met Nieuwveen. Peter is de vierde generatie in het autobedrijf. “Mijn overgrootvader was de smid van het dorp, mijn grootvader groeide met de landbouwmechanisatie, mijn vader en ik gingen door met auto’s. Wij kennen de familie van iedere klant.”

‘Wij leveren zekerheid’

“Wij zouden volgend jaar een eeuwfeest kunnen vieren: onze Kamer van Koophandel registratie is van 1917. Maar dan doen we het werk van mijn overgrootvader tekort, want zijn bedrijf bestond al jaren voor de wet op het Handelsregister.” In die ruim 100 jaar is het bedrijf dé garage van Nieuwveen gebleven, met honderden klanten uit de directe omgeving. Klanten kennen het bedrijf door en door. “Ze kennen de namen van de monteurs en vinden na twintig jaar nog steeds dat we op een nieuwe plek zitten.”

Alle merken, maar agent van Peugeot

“Het bedrijf is allround garage. Wij repareren en onderhouden, leveren brandstof en onderdelen en verkopen nieuwe en gebruikte auto’s. Als allround garagebedrijf móet je laagdrempelig zijn en iedere autobezitter kunnen en willen helpen. Die instelling is in al die tijd niet veranderd. Op onze locatie op Schoterhoek hebben wij voldoende ruimte en zijn wij goed bereikbaar. Bij ons gaat de deur niet dicht om vijf uur.”

In de showroom staat een volledig gerestaureerde Simca 1100. “Dat is nostalgie. De Franse merken zijn in al die tijd natuurlijk flink opgeschud, maar wij voeren inmiddels al weer jaren Peugeot. Niet als dealer – daar zijn we te klein voor, maar wel als erkend reparateur en distributeur van onderdelen. Daarom zijn wij volledig op hun netwerk aangesloten, en doen wij al het werk behalve de formele verkoop.”

Service, service, service

De monteurs hebben zich gespecialiseerd in Peugeots, maar ze kunnen iedere auto aan. “Wij hebben drie man met een technisch specialistenopleiding aan vier bruggen. Op één van de bruggen kunnen wij busjes of campers zetten. De monteurs hebben geleerd om na te denken over wat er mis kan zijn. Uiteindelijk is het toch altijd het begrip, de aandacht en de nazorg die je een klant kunt geven die je bedrijf gaande houden.” Service staat dus hoger in het vaandel, dan het merk van je auto. Daar hoort brandstof verkopen bij. “De enige van Nieuwveen. Wij zijn zuinig op iedere klant.”

*) Pepernoten

Een dag later meldt Stichter mij: “Gelukkig ging het nu slechts om een ovenbrandje in een instelling. Ze hadden de pepernoten laten staan. Heel veel rook, maar geen gewonden. Maar als het raak is, sta ik klaar. In de garage zijn ze eraan gewend, dat ik op stel en sprong weg kan, want ik doe dit al vijfendertig jaar.”


Contactgegevens van Autobedrijf Stichter

Schoterhoek 5
2441 LC Nieuwveen

• Bel: 0031172538105 • E-mail: [email protected] • Website: www.autobedrijfstichter.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen