Genomineerde: Marktauto

Automotive | 2017

Tegen het einde van de ochtend begint bij Mark van Gemeren de dagelijkse stroom telefoontjes op gang te komen. “Dat houdt niet op en in het weekeinde neem ik de telefoon ook nog op. Er is gewoonweg veel vraag naar het soort occasions dat wij hebben: uit Duitsland geïmporteerde middenklassers. In onze nieuwe vestiging kunnen wij ook een groeiend aantal klanten helpen met het onderhoud.”

Sinds februari 2016 is Marktauto gevestigd in een forse showroom met garage van ruim 3.000 m2. Binnen twee-en-een-half jaar na de start van het bedrijf in de schuur van zijn vader. “Mijn eerste klant vroeg mij of ik voor hem een VW Passat in een specifieke uitvoering kon zoeken, omdat hij die zelf niet kon vinden. Ik stelde hem voor in Duitsland te kijken. Daar hebben wij die auto inderdaad gevonden en zelf opgehaald. Voordat we de auto meenamen heb ik hem helemaal nagekeken. En die combinatie ben ik gaan uitbouwen, met succes.”

Drie keer kwaliteit

“Auto’s uit Duitsland zijn beter onderhouden dan die in Nederland. Het onderhoud is er goedkoper en de Duitse aansprakelijkheidswetgeving stimuleert eigenaren beter voor hun wagen te zorgen. Ten tweede halen wij de auto’s zelf en checken alles vóórdat wij hem meenemen. Ik ben opgeleid als eerstemonteur, eerste auto-elektrotechnicus en apk-keurmeerster. Dus als ik zeg dat de auto goed is, dan is hij dat ook. Tenslotte zorgen wij dat de auto helemaal voldoet aan de gevraagde specificaties. En uiteraard kunnen wij de auto in onderhoud nemen.”

Mensen die een occasion zoeken kunnen op alle autowebsites hun keuze compleet ‘kapotvergelijken’. Ons aanbod staat ook op die sites. Maar Marktauto gaat wel verder, wij kunnen de garantie geven dat je aankoop in orde is.

Een auto kopen is leuk

Hoewel klanten uit heel Nederland hun importauto door Marktauto laten zoeken en importeren blijft toch nog een derde deel bij Marktauto voor het onderhoud. Van Gemeren: “Er zal altijd genoeg handel zijn in de import van auto’s, maar ik wil het onderhoud er ook graag bij doen. Het is plezierig om klanten blijvend van dienst te kunnen zijn. Bovendien kan ik op die manier een totaalproduct leveren. De tweedehands autohandel verdient dat.” Voordat je met je aankoop het terrein verlaat wordt je met je auto op de foto gezet. “Die foto’s van blije klanten zetten wij – in overleg – op Facebook. Blije klanten zijn de beste reclame die je kunt hebben. En het worden er steeds meer.”

Voorraad

Marktauto heeft ruim 50 auto’s op voorraad. Die zijn allemaal met zorg uitgezocht rond de prijsklasse van acht à negenduizend euro. Daarbij mikt Marktauto altijd op een zo laag mogelijk kilometertal en op – wat zij noemen – ‘een strakke uitvoering’, dus compleet in de accessoires en weinig gebruikerssporen. Er staan modellen van alle gangbare merken.


Contactgegevens van Marktauto

Curieweg 1
2408 BZ Alphen aan den Rijn

• Bel: 0031654990547 • E-mail: [email protected] • Website: marktauto.com

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen