Genomineerde: De Tombe Trading

Internationaal Zakendoen | 2019

Wat hebben BP, rederij Spliethoff, BOL.com en RTL te zoeken in De Kempenaerstraat in Oegstgeest? Niets natuurlijk, behalve dat daar De Tombe Trading is gevestigd. Thomas de Tombe zette daar, vanuit de Speelgoedwinkel van zijn vader, een stapje verder.

Spliethoff rederij is en van de weinige, volledig onafhankelijke, onder Nederlandse vlag varende reders. En daar zijn ze nogal trots op. Zó trots dat ze van hun eigen schepen metersgrote modellen laten bouwen. “Modellen van hun vloot voor relaties, zeg maar. Prachtig gedetailleerd, robuust, hooguit twee of drie exemplaren per boot (soms 50).” Thomas de Tombe laat de foto’s met plezier zien. “En wij maken die op basis van de oorspronkelijke bouwtekeningen. Dat is heel bijzonder, specialistisch werk.”

Hoe heeft hij dat soort opdrachten verworven? “Door de winkel kenden wij de weg in de wereld van de modelbouw. Daar kregen wij toch al vragen om dingen te laten maken die niet in de handel zijn. Zo’n vraag naar een scheepsmodel ga je dan gewoon proberen te vervullen.” Voor de Tombe komt veel handel ‘via-via’. “Een jaar of tien geleden liep er iemand de winkel binnen die bij Total werkt. Die gaf ons opdracht om tijdens een race op Zandvoort een pitbox aan te kleden met autominiaturen. Dat ging om bestaande producten. Wat later werkte hij bij BP en hebben wij samen een complete eindejaarscampagne bij alle BP-stations in vier Europese landen verzorgd. Daarvoor hebben wij van  (Lego-achtige blokken) speciaal een benzinestation, een carwash, een tankertrailer en poppetjes laten maken op basis van ons ontwerp. Na zo’n actie gaat je naam wel rondzingen.”

Voor het uitvoeren van dat soort acties gaat de Tombe erg ver voor zijn klant. “Het was een ongelooflijk snelle klus. Wij waren al een tijdje met ze in gesprek toen wij rond juni eindelijk het goede idee te pakken hadden. In augustus konden wij al leveren.”

Exclusieve import

Dit alles smaakte naar meer en inmiddels is De Tombe exclusief importeur in Nederland van een hele serie speelgoedmerken, waarvan de Superwings (van de TV serie), Maisto RC met oa de Max Verstappen (modelauto’s) en Ninco (radiografisch bestuurbare voertuigen) de bekendste zijn. “Wij leveren die onder meer aan alle (grote) speelgoedverkopende retailers in Nederland, dus naast een Intertoys ook aan Wehkamp, BOL en de zelfstandige speelgoedwinkelier op de hoek. Voor onze klanten regelen wij alles. Wij leveren niet alleen de producten, maar ook de volledige content voor webshops: tekst en beeld. Wij houden ervan nauw met deze partijen samen te werken.”

Die exclusiviteit is gebaseerd op jarenlang investeren in relaties. “Ik had al vanaf 1997 contact met een Chinese producent voor allerlei initiatieven.. Van deze partner kregen wij de kans aan de slag te gaan met Super Wings. Het lukte mij om het bijbehorende kinderprogramma bij RTL (en VTM Kzoom in België) op TV te krijgen. Dat is voor ons allebei een succes.”

Eigen label

Sinds 2015 hebben we een eigen label, ThomaxX genaamd. Onder dit label produceren wij het meest radiografisch bestuurde auto’s. We zoeken hier de beste kwaliteit uit, en zorgen voor een eigen design van voertuig en verpakking. Door onze manier van werken kunnen we hier tevens veel kosten besparen en zo een top kwaliteit voor een concurrerende prijs neer zetten. Naast diverse retailers in de BeNeLux verkoopt Toys R Us Duitsland, Oostenrijk en Zwisterland deze zeer succesvol.   

Succes mogelijk maken

Sinds 2011 is het bedrijf van de Tombe alleen maar gegroeid. “Er komen maandelijks klanten bij. En die klanten – meest speelgoedwinkeliers – willen wij volkomen terzijde staan. Wij komen voort uit een winkel, spreken de taal van de ondernemer en begrijpen hun perspectief op zaken”. Zo werkt de Tombe Trading aan het succes van zijn klanten.


Contactgegevens van De Tombe Trading

De Kempenaerstraat 77
2341 GJ Oegstgeest

• Bel: 0031715172977 • E-mail: [email protected] • Website: www.detombetrading.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen