Genomineerde: Greenlink

Internationaal Zakendoen | 2015

Bomen over bomen, dat doen ze veel en graag bij Greenlink, internationale groothandel in tuinplanten. Het deskundige team beschikt dan ook over veel kennis en draagt deze graag over op de klanten. “Bij ons is iedereen liefhebber van de natuur in het algemeen en lijp van planten en bomen in het bijzonder. Er loopt groen bloed door onze aderen”, vertelt de gepassioneerde directeur Fred de Koning enthousiast.

Groothandel Greenlink haalt zijn planten en bomen voornamelijk uit Nederland en omstreken, Italië, Spanje en deels uit eigen kwekerij. Bij de afdeling inkoop is men altijd op zoek naar iets bijzonders en daarmee is Greenlink – naast het uitgebreide standaard assortiment – mede groot geworden.

Handelen in service

“Ons assortiment is zeer breed, diep én van hoge kwaliteit. We zijn drie hectare groot, waarvan 2,5 hectare voorraad is en dat maakt ons logistiek erg sterk”, licht Fred de Koning toe. “We hebben veel en is iets onverhoopt niet in huis, dan zoeken we het. De centrale ligging in de regio Greenport Boskoop met duizend hectare aan boomkwekers is natuurlijk perfect. Onze kracht zit in het compleet maken van de wensenlijst van de klant, wij leveren maatwerk en handelen in service.” Klanten kunnen in de winkel hun planten en bomen uitzoeken en meenemen. Alles staat overzichtelijk gealfabetiseerd op de Latijnse naam. Een andere mogelijkheid is de bestelling doorgeven en Greenlink maakt het in orde en levert het desgewenst af, desnoods nog dezelfde dag. “Grote voorraad, korte lijnen en vaste aanspreekpunten maken dat we zeer snel kunnen schakelen. Als je belt, krijg je meteen de persoon aan de lijn die je nodig hebt en die regelt het voor je.”

Leveren aan het Vaticaan

De klanten van Greenlink zijn divers, maar een ding hebben ze gemeen: het zijn professionals in groen. Een grote groep klanten is hovenier, bloemist cq. decorateur maar ook is er een nauwe samenwerking met dierentuinen, waaronder Artis en Blijdorp. Verder behoren diverse pretparken, bungalowparken en exporteurs tot de klantengroep. “Ook doet een aantal televisieprogramma’s hun inkopen bij ons en genieten de klanten van onze klanten nationaal en zelfs internationale faam. Bij de bruiloft van Kim Kardashian stonden bijvoorbeeld onze producten, maar we leveren sinds vorig jaar ook planten aan het Vaticaan, aan de paus dus.”

Alles met liefde

Van postzegeltuintje tot landgoed, Greenlink gaat samen met de hovenier in gesprek over hoe ze samen het project optimaal kunnen afleveren. “Bij grote projecten gaan we op klus kijken wat de mogelijkheden zijn. Klanten waarderen het als we van meet af aan erbij zijn. Ons team, waar externe deskundigen ook deel van uitmaken, weet erg veel en we worden steeds meer een kenniscentrum voor hoveniers. Klanten kunnen bij ons terecht met vragen over ziekten en plagen of hoe de structuur van de bodem te verbeteren.” Dat komt volgens Fred de Koning omdat het team werkt vanuit passie en de gedrevenheid heeft alles te willen weten. “Wij genieten er echt van als er weer nieuwe planten en bomen binnenkomen, bijvoorbeeld van die oude, doorleefde karakterbomen. Geen gooi- en smijtwerk bij ons, alles wordt met liefde behandeld.”


Contactgegevens van Greenlink

Duitslandlaan 2
2391 PA Hazerswoude-Dorp

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2022

25-03-2022

Meer informatie & kaarten bestellen