Genomineerde: R&G-Export

Internationaal Zakendoen | 2017

Het aantal bomen en planten dat via R&G-Export naar het buitenland gaat, is niet te tellen. Wel weet Karel Huising dat er meer dan zeshonderd boomkwekers zorgen voor de aanvoer via zijn handelsbedrijf naar zo’n zevenhonderd klanten in Scandinavië, Frankrijk, Zwitserland en andere Europese landen. “Veel klanten zijn ons al jaren trouw.”

Dat veel buitenlandse kwekers, tuincentra, hoveniers en groothandelsbedrijven bij R&G-Export in Boskoop al jaren hun planten afnemen, is voor Karel Huising het bewijs dat zij de dienstverlening van zijn bedrijf een dikke voldoende geven. “Hoe we dat voor elkaar krijgen?” herhaalt Karel de vraag. “We bezoeken de klanten regelmatig om nieuwe producten en aanbiedingen te bespreken, staan ook op buitenlandse beurzen, en we spreken de taal van de klanten waarmee we zaken doen. Ikzelf spreek bijvoorbeeld Noors. En eenmaal per jaar organiseren we zelf een beurs in onze bedrijfshal, waar we dan een deel van onze klanten ontvangen.”

Logistiek systeem

De basis voor de dienstverlening van R&G-Export is een uitgekiend logistiek systeem in de aanvoerhal achter het kantoor. De planten die binnenkomen, maken een rondgang door de ruime hal. Tijdens dit proces worden de planten en bomen verzameld, worden bestellingen klaargemaakt, kan elke plant geëtiketteerd worden en vindt er een kwaliteits- en uitgangscontrole plaats, zodat de juiste planten naar de juiste klant gaan. In de wintermaanden slaat R&G-Export ook bomen en planten op in koelcellen voor de Scandinavische landen. “Een specialiteit van ons,” legt Karel Huising uit. Het handelsbedrijf kan bogen op een jarenlange traditie. Negentig jaar lang droeg het bedrijf de namen van de oprichters: Rosbergen & Grootendorst. Via diverse overnames groeide het bedrijf. In 2002 deed Rosbergen het bedrijf over aan drie van zijn verkoopleiders, onder wie Karel Huising. Vanaf dat moment heet het bedrijf R&G-Export. Sinds januari 2016 is Karel de enige eigenaar van het negen man tellende bedrijf. Ook hij kijkt of hij via overnames verder kan groeien. “Iets wat zorgvuldig moet gebeuren, want klanten doen zaken met mensen, niet met een bedrijfsnaam.”

Tussen de mensen

Karel Huising hecht aan korte lijnen. Vandaar dat de luxe directiekamer van de oprichter, met hoogpolig tapijt en eikenhouten meubelen, ongebruikt blijft. Liever zit hij tussen zijn mensen. “Iedereen krijgt dan direct de informatie die hij nodig heeft om zijn werk te kunnen doen, zonder tijd te verliezen. Ook bevordert het de samenwerking tussen inkoop, verkoop en de administratie. Want we moeten het met elkaar doen. Vandaar dat de mensen op kantoor in de drukke tijden, tussen januari en eind mei, zich ook inzetten in het logistieke proces.”

De nominatie voor de Sterkste Schakel geeft een extra boost. “Het is een mooie manier om onze mensen nog enthousiaster te maken. Daarom vieren we de nominatie met gebak. Ook geef ik ze een boek cadeau over klantgerichtheid. Daarna gaan we kijken hoe we de nominatie kunnen benutten om onze klanten op een creatieve manier te informeren over onze producten en diensten.”


Contactgegevens van R&G-Export

Laag Boskoop 19
2771 GV Boskoop

TelefoonnummerE-mailadresWebsite