Genomineerde: AKN Afwerkvloeren

Bouw, Installatie & Techniek (> 20 medewerkers) | 2019

“Door broodnodige innovatie van techniek op het werk zijn wij nu in staat om alsmaar betere vloeren te leggen. En dan ook nog eens veel grotere oppervlakten.” Ron Kastelein doelt op de megaklus van 28.000 m2 vloeren op en rond het Centraal Station in Utrecht. “Met de ouderwetse werkwijzen was dat niet eens een haalbare kaart.”

De bouw is een wereld van zwaar werk en vloeren afwerken met zandcement was een van de zwaarste klussen. Cement aanmaken, cement aandragen, cement uitsmeren op je knieën. “Geen wonder dat de arbeidsinspectie daar de afgelopen jaren werk van heeft gemaakt. En daar hebben wij als specialist in de branche graag aan meegewerkt.” Want AKN werkt met de nieuwste apparaten en methodes: speciale vrachtwagens voor de menginstallatie, mechanische reien en tackerplaten. “Ik vind dat soort innovatie leuk en interessant. Wij sturen onze medewerkers ook altijd met plezier naar cursussen van leveranciers. En die leveranciers hebben zeker belangstelling om nieuwe dingen met ons uit te proberen.” 

Flexibiliteit is doorslaggevend voor de klant

De kwaliteit van de traditionele zandcementvloer blijft dus stijgen, maar volgens Kastelein maakt de flexibiliteit zijn bedrijf helemaal interessant voor klanten. “Planning is een uitdaging in de bouw. Je moet in de bouw altijd wachten tot je erbij kunt en andere werkzaamheden moeten weer wachten tot wij klaar zijn. Dat leidt altijd tot schuivende afspraken. AKN is inmiddels zo groot en zo professioneel dat wij daar goed mee om kunnen gaan. Wij hebben daar de spullen en de mensen voor en kunnen zo nodig nog collega’s inschakelen.” De juiste kwaliteit is het uitgangspunt, maar je kunt je onderscheiden met snel schakelen.

Kennelijk werkt dat want voor diverse grote bouwbedrijven is AKN al tientallen jaren aaneengesloten de vaste vloerenpartner. Een ontwikkeling in de bouw is het werken in partnerschap. Grotere aannemers gaan niet meer voor ieder werk apart een leverancier zoeken, maar maken afspraken voor de langere termijn. “Wij hebben wel gezien dat aannemers een tijd lang geen opdrachten voor ons hadden. Maar uiteindelijk komt de meerderheid weer terug.” De aannemer van de vloeren op Utrecht CS is zo’n trouwe klant, net als het bouwbedrijf waar AKN jaarlijks zo’n 1.700 woningen/appartementen van vloeren voorziet. “En als een particulier of de eigenaar van een bedrijfspand uit het dorp belt, dan staan wij daar ook meteen voor klaar.”

Specialist in lagen

Het leggen van dit soort vloeren is werk voor specialisten. Dat blijkt ook uit het feit dat er maar zo’n vijftien vergelijkbare bedrijven van deze omvang in Nederland zijn. “Sinds het begin in 1990 hebben wij ons goed kunnen ontwikkelen. En wij doen de hele vloer: zwevend op het beton, met de wapening voor de vloerverwarming en isolatie voor temperatuur en geluid.” AKN is een echte specialist in lagen.


Contactgegevens van AKN Afwerkvloeren

Zuidzijde 68
2411 RT Bodegraven

• Bel: 0031172612202 • E-mail: [email protected] • Website: www.aknafwerkvloeren.nl