Autobedrijf Rob Kuiper

Automotive | 2015

Autobedrijf Rob Kuiper in Voorschoten is sinds 1 maart in handen van Pascal van der Star (30). Het is het ‘jongste’ bedrijf dat een Sterkste Schakel nominatie in ontvangst mocht nemen. Dat heeft Pascal te danken aan zijn verdiensten in het verleden in loondienst. De jonge ondernemer is gepokt en gemazeld als het om de automobielbranche gaat. “Ik wist al vroeg dat ik ondernemer wilde worden. Daarom wilde ik zoveel mogelijk facetten meekrijgen: van autowassen tot schademonteur, verkoop en lease.”

Rob Kuiper zocht een opvolger. Via een kennis leerden Rob en Pascal elkaar kennen en vanaf dat moment ging alles heel snel. “Het klikte goed en we denken hetzelfde over klantvriendelijkheid. Bovendien wilde ik het personeel overnemen en dat vond Rob heel belangrijk. Alles bij elkaar durfde hij het aan om snel stappen te maken.” In één maand waren Pascal en zijn vrouw Denise, die de administratie van het bedrijf verzorgt, niet alleen eigenaar van een goedlopend autobedrijf, maar ook net voor het eerst ouders geworden. Het begin van drukke, spannende en vooral leuke tijden.

Niets wijzigen

Autobedrijf Rob Kuiper is al ruim 25 jaar een begrip in Voorschoten en omstreken: Wassenaar, Den Haag, Leiden, Voorburg, Leiderdorp. “Sommige klanten zijn ook al 25 jaar klant en dat ben je alleen als je een goed gevoel bij de service hebt”, vertelt Pascal, die daarom geen reden ziet daarin te wijzigen. “Wel hebben we een nieuwe Facebookpagina, is de wachtruimte in de showroom opgeknapt en zijn de facturen naar klanten overzichtelijker gemaakt.”

Alle automerken

Rob Kuiper is een universeel autobedrijf dat alle merken occasions verkoopt en kan onderhouden. Voor schadeafhandelingen kan men eveneens bij Rob Kuiper terecht. Er is keuze uit zo’n 20 occasions, maar Pascal kan op verzoek naar vrijwel elke gewenste auto uitkijken. Daarnaast is het autobedrijf Peugeot specialist. “We hebben van Peugeot alle originele onderdelen op voorraad en beschikken over de juiste uitleesapparatuur, zodat we klanten direct kunnen helpen”, vertelt Pascal. “Voor andere merken is dat overigens ook geen probleem. Als we onderdelen bestellen hebben we het vaak al binnen een paar uur binnen. Ook bedrijfswagens onderhouden we, we kunnen trekhaken plaatsen en betimmering verzorgen. Verder zijn we nog gespecialiseerd in airco’s. We hebben een sterk team en alle kennis in huis om door te pakken.”

Gratis leenauto

Die snelheid van handelen past binnen de visie die Pascal heeft op klantgerichtheid. Voor hem was dat ook de reden dat hij Autobedrijf Rob Kuiper wilde overnemen. “Het concept klopt. Je kunt hier komen zonder afspraak en wachten op je APK-keuring of reparatie. Duurt het langer dan kunnen klanten een van de zeven leenauto’s gratis meekrijgen. We denken graag mee met klant om het zo prijsbewust mogelijk te doen. Is een uitlaat vervangen te duur en kan lassen ook de oplossing zijn, dan doen we dat.”

Droom

Nog maar net begonnen, heeft Pascal nu al de droom om te groeien. “Ik wil niet per se een groter pand, maar misschien nog ergens een vestiging is wel een streven. Ik zie heil in klein en compact én snel geholpen worden. Dat houdt het laagdrempelig en persoonlijk. Dat je de klanten bij de naam kent en weet wat ze rijden. Voor klanten is dat prettiger dan bij een groot bedrijf.”


Contactgegevens van Autobedrijf Rob Kuiper

Dobbeweg 4
2254 AG Voorschoten

• Bel: 0031715616057 • E-mail: [email protected] • Website: www.robkuiper.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen