Dierenartsenpraktijk Bodegraven

Overall-winnaar

Sector-winnaar Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2018

Wij vragen ons af of ‘Dierenartsenpraktijk Bodegraven’ de juiste naam is voor het forse bedrijf achter de bomen aan de Zuidzijde in Bodegraven. Want achter de bescheiden entree opent zich een complete kliniek waar de artsen en assistenten alle mogelijke behandelingen kunnen verrichten om je dier gezond te houden. “Wij hebben een compleet toegeruste OK en verkoever voor paarden naast faciliteiten voor gezelschapsdieren. En wij bieden 24/7 dienstverlening.”

Ilse van Boxel komt tevoorschijn uit één van de spreekkamers voor gezelschapsdieren, terwijl Teun Sterk net een kijkoperatie van het gewricht van een paard achter de rug heeft. Terwijl het paard heel voorzichtig van de operatietafel naar een vriendelijk beklede box wordt getakeld om bij te komen, legt Sterk mij uit waar het bedrijf naartoe gaat: “Voor paarden is heel Nederland ons verzorgingsgebied. Ons bedrijf groeit langzaam maar zeker door. Wij denken al een tijd na over een passend nieuw pand, waarin wij vele ambities willen realiseren.” De praktijk heeft plannen voor een extra operatiekamer voor gezelschapsdieren, een tweede verkoever (bijkomruimte, red.) voor paarden en een operatiekamer waar paarden staand geopereerd kunnen worden. Van Boxel: “Wij willen honden en katten uit elkaar kunnen houden. Niets zo oncomfortabel om met je zieke hond of kat bij een dierenarts te komen en dan te moeten wachten met de andere diersoort in een kleine ruimte. Dat verhoogt de stress nogal.”

Dieren en baasjes

Bij het zoeken naar de klantgerichtheid van de dierenartsenpraktijk stuitert het onderwerp telkens heen en weer tussen de dieren en de mensen. Sterk: “Voor de dieren gelden twee dingen: voelen zij zich bij ons prettig en kunnen wij ingrepen en behandelingen zo efficiënt mogelijk houden. Voor dat laatste is het formaat van ons bedrijf van groot belang. Met zestien artsen hebben wij zo goed als alle kennis in huis voor diagnose en onmiddellijke ingreep. De eerstvolgende praktijk waar je zo compleet geholpen kunt worden is de diergeneeskundige faculteit van de universiteit van Utrecht, dus dat zegt nogal wat.”

Of de dieren zich ook goed voelen is natuurlijk niet aan ze te vragen, maar dat het zou kunnen blijken uit de serene rust in de praktijk. Van Boxel beaamt: “De rust van assistenten en artsen zie je terug bij de dieren. De eigenaren van de dieren zeggen ons ook vaak dat hun dieren bij ons op hun gemak zijn.” Dat stelt de baasjes natuurlijk ook weer op hun gemak, want de band tussen mens en dier is sterk. “Dus willen wij dat de mensen zich ook relaxt voelen. De splitsing van katten- en hondenwachtkamers is zo’n voorbeeld. Maar bezoekers mogen ook rondlopen en toekijken.”

Vooruitstreven

Net als de zorg voor mensen staat die voor dieren ook niet bepaald stil. “Wij willen ook uitbreiden in techniek. Zo zou ik graag een CT-scanner willen hebben om wervelkolommen van honden of nekwervels van paarden mee te kunnen bekijken.” zegt Sterk. Dierenartsenpraktijk Bodegraven innoveert zelfs op het gebied van de kosten van de zorg: “Er zijn ziekte- kostenverzekeringen voor huisdieren, maar die sluiten erg veel uit. Wij bieden een preventief zorgabonnement waarmee wij de drempel voor zorg zo laag mogelijk maken. Door kleine maandelijkse

betalingen, de preventieve checks en het wegnemen van zorgen bij de eigenaar willen wij zorg voor dieren voor iedereen toegankelijk maken.”

Bovendien zet de praktijk zich in voor dierennoodhulp Bodegraven én neemt ze deel aan het sociaal plan voor gezelschapsdieren voor mensen in financiële problemen.


Contactgegevens van Dierenartsenpraktijk Bodegraven

Zuidzijde 63
2411 RT Bodegraven

• Bel: 0031172613798 • E-mail: [email protected] • Website: www.dapbodegraven.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen