Dive Post Dive-Equipment / Diveoutlet

Sector-winnaar Detailhandel Non-food (overig) | 2019

“Stel je voor: je zweeft gewichtloos als een soort Superman door het water langs een kleurrijk rif met honderden, soms duizenden vissen om je heen. Er gaat een wereld voor je open.” Vanaf het moment dat Cees Langmuur op TV de documentaires van Jacques Cousteau zag was hij gefascineerd door de onderwaterwereld en wilde hij duiken. Vanuit die hobby is hij een eigen bedrijf gestart dat is uitgegroeid tot de grootste duikwinkel in de Benelux.

“Cousteau heeft enorm aan de populariteit van duiken bijgedragen”, zegt Langmuur, “nog steeds reizen veel mensen naar mooie bestemmingen om de onderwaterwereld te ontdekken. Als je eenmaal je hoofd onderwater hebt gestoken, ben je verkocht.” Cees en zijn echtgenote Gertine hebben zich gespecialiseerd om deze beleving voor vrijwel iedereen mogelijk te maken. Hun filosofie is: “We verkopen geen duikmaskers maar een manier om onderwater te kijken.”

Van postorder naar 1.000 m2 duikwinkel

Eind jaren negentig begon Langmuur een postorderbedrijf voor duikmaterialen. Omdat online verkopen nog in de kinderschoenen stond en het drukken van een catalogus te kostbaar was, begon hij met een gratis ‘Duikkrant’. Een eenvoudig krantje dat uitgroeide tot de glossy ‘DuikMagazine’. In die tijd werd ook een webshop gebouwd en kwamen de eerste bestellingen binnen. Dive Post was geboren. De volgende stap was een klein winkeltje dat uitgroeide tot het duikcentrum van nu. Met de start van webshop www.diveoutlet.nl werd vanaf 2011 een belangrijke aansluiting gemaakt met de groeiende online markt.

Shoppen is ook deel van de hobby

Zijn eerder in de directe verkoop opgedane ervaring gebruikt Langmuur nog dagelijks. “Waar het om draait is uitvinden wat de behoefte van de klant is. En daar de best passende oplossing voor vinden. Klanten die bij ons binnenkomen hebben de moeite gedaan om naar ons toe te komen, aan ons de taak om ze op de best mogelijke manier te helpen.”
De handel van Langmuur heeft één eigenaardigheid: “Shoppen is ook deel van de hobby. Mensen vinden het dus leuk om het internet af te struinen naar ‘betere aanbiedingen’. Je hoeft echt niet altijd mee te gaan met de laagste prijs, maar je kunt het winnen op kwaliteit, service en het gemak van een ruime voorraad.”

‘Wij helpen je duiken
te beleven’

Gertine Langmuur is verantwoordelijk voor de organisatie van de duikopleidingen. “We beschikken over een team van veertien ervaren instructeurs en je kunt bij ons terecht voor alle duikopleidingen van snorkelen en proefduiken tot aan instructeur.”

Zelf heeft zij ‘op het droge’ een rolstoel nodig om zich te verplaatsen. In het water kan zij genieten van de vrijheid zoals iedereen: “Die vrijheid is wat duikers aanspreekt. Het is er rustig en stil en je kan gewichtloos genieten van een prachtige flora en fauna. Niet alleen van een tropisch koraalrif, maar zeker ook van het verrassende onderwaterleven in Zeeland of een leuk duikparcours in de Vinkeveense Plassen. Ons motto is dan ook: Duiken begint bij ons.”


Contactgegevens van Dive Post Dive-Equipment / Diveoutlet

Castellumplein 4
2235 CN Valkenburg

• Bel: 0031714087775 • E-mail: [email protected] • Website: www.divepost.nl