Genomineerde: IQlean

Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2019

Schrik niet, dit wordt géén rampverhaal. Want zó erg is het echt niet gesteld met de gezondheid van de gemiddelde mond in Nederland. “De meeste Nederlanders doen prima hun best. Maar voor wie dat alleen niet lukt bieden wij een helpende hand. En negen op de tien gebitten zouden best wel wat extra aandacht door hun eigenaren verdienen.”

“Als jij je zorgen maakt over de gezondheid van je mond, dan gaan wij jou helpen die te verminderen.” Clarine Schuurs en Sandra Willemstein hebben hun onderneming gebouwd rond het begrip zorgen. “Je hoeft je geen zorgen te maken, want de meeste klachten kunnen wij samen goed behandelen. En de meeste grip op mondzorg heb je toch gewoon zelf. Wij coachen, bieden een helpende hand en kunnen periodiek op de praktijk een aantal behandelingen uitvoeren.”

Een beetje aandacht doet wonderen

“Je wordt bij ons alleen maar patiënt wanneer je echt zelf wilt. Je omgeving kan je nog zo bang maken met rampverhalen, als je niet gemotiveerd bent wordt het niets.” De meeste patiënten worden door hun tandarts naar IQlean gestuurd. “Maar wij zien steeds meer mensen die gewoon op eigen initiatief komen.” Waarom? “Omdat je uiteindelijk niet wilt blijven lopen met het idee dat er wel eens iets aan de hand zou kunnen zijn. En wat wij dan als eerste doen is een beetje aandacht geven aan je gebit. Dat doet al wonderen.” En dan niet alleen voor de gezondheid van je mond, maar vooral voor hoe je je daarbij voelt. “Mensen gaan hier letterlijk met opgeheven hoofd de deur uit.”

Tweevrouwszaak

IQlean bestaat al ruim veertien jaar. Willemstein en Schuurs hebben in die tijd een patiëntenbestand opgebouwd van ruim 1.200 mensen. “Tachtig procent daarvan komt hier al jaren. Eigenlijk gaan de meesten gewoonweg nooit meer weg. Wij hebben er opzettelijk voor gekozen dat dit een tweevrouwszaak blijft.  Zo bieden wij onze patiënten een vertrouwd gezicht in een overzichtelijke omgeving.” In 2017 hebben zij hun praktijk prachtig verbouwd. “Wij kregen de kans het pand te kopen en er helemaal ons eigen stempel op te drukken.”

Frisse adem en gezondheid

Een goed verzorgde mond is een gezonde mond. “Wanneer je zelf de basis in acht neemt – goed poetsen, niet roken (en niet teveel koffie of thee drinken) – dan kom je al een heel eind. Daar adviseren wij over. Als je al echt klachten hebt, dan helpen wij je daar weer vanaf.” Dat is fijn voor een frisse adem en een goede glimlach. Nog belangrijker is het algemene resultaat voor je gezondheid.

“Wij hebben een zogenaamd para-medisch beroep. Dat betekent dat wij kleine handelingen zelf mogen verrichten: weghalen van tandsteen en schoonmaken van wortels. Maar wij leveren ook een bijdrage aan je algemene gezondheid, want medici ontdekken steeds meer hoe een ongezonde mond kan leiden tot diabetes en hart- en vaatziekten. Het wordt steeds duidelijker dat mondgezondheid invloed heeft op de rest van je lijf, en andersom.”

Wanneer je je mond bij Schuurs en Willemstein durft open te doen, dan nemen zij jouw zorgen weg.


Contactgegevens van IQlean

Gerard Brandtstraat 29-A
2332 AK Leiden

TelefoonnummerE-mailadresWebsite