Genomineerde: The Beauty company

Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2019

“Wat ik beteken voor mijn klanten?” Brenda Bax twijfelt geen moment met haar antwoord: “Een moment van rust, een plek waar je je verhaal kwijt kunt en oprechte aandacht.” En de schoonheidsbehandelingen zelf dan? “Als je dit werk doet dan moet je begrijpen dat het één niet zonder de ander kan.”

“Negen van de tien vrouwen die een schoonheidsspecialiste bezoeken zullen zeggen dat ze voor de ontspanning gaan. Maar je krijgt huidverbetering. En daarvoor moet je weer lekker in je vel zitten. Ik pas de behandeling altijd aan, aan de wensen en van de klant en de huidconditie. Wanneer je hier ‘grauw van ellende’ binnenkomt dan is een huidverbeterende behandeling niet de beste keus en pas ik de behandeling aan zodat het accent op wellness komt te liggen. Zo geef ik iedere cliënt het optimale resultaat van een behandeling. Dan komt de huidverbetering op een later moment weer aan bod.

“Ik vind die rust rond mijn behandeling zó belangrijk dat ik altijd rekening houd met een kwartier uitloop. Om iets langer te kunnen luisteren als dat nodig is. En om ervoor te zorgen dat de ene cliënt de andere niet ontmoet. Dat verbreekt de betovering.”

Tien jaar heerlijk bezig

“Na het behalen van mijn schoonheidsverzorgingsdiploma heb ik eerst gewerkt bij een salon in de Schilderswijk in Den Haag en een in Leiderdorp. Toch kreeg ik toen de smaak nog niet te pakken, zodat ik ben overgestapt naar de reisbranche waar ik tot filiaalmanager opklom. In de laatste jaren daarvan wilde ik het schoonheidswerk ‘erbij gaan doen’. Maar de eerste behandeling die ik toen deed was als thuiskomen. Ik heb daarna snel besloten er weer 100% voor te gaan.” Sindsdien is Brenda al weer tien jaar als zelfstandige actief, met een ‘praktijk’ van ruim 150 uitsluitend vrouwelijke klanten uit Rijpwetering en omliggende dorpen. “Eéntje is er al die tien jaar al bij. Daar heb ik al zoveel mee meegemaakt. Dat vind ik erg mooi.”

Gezicht, hals, schouders, décolleté

De meeste cliënten komen bij The BeautyCompany voor huidverbetering, de combinatie met ontspanning maakt het plaatje compleet. Bax specialiseert zich gezicht in gezichtsbehandelingen, waarbij hals, schouders en décolleté niet vergeten worden. “De kern van de zaak is er lang jong uit te zien of mooi oud te worden. Ik richt mij vooral op acné, anti-ageing, littekens en huidoneffenheden. In tien jaar tijd ben ik daar een echte expert in geworden.”

Daarnaast staat alles in het teken van wellness en ontspanning. Bij elke behandeling in de prettige ruimte achter het woonhuis van Bax combineert zij dat met de huidverbetering . Zij heeft één stoel en verder alles onder handbereik. “Ik gebruik twee producten van een Nederlands bedrijf: Cenzaa en IK Skin. Hun middelen zijn puur natuur, zonder toevoegingen. Verder beschik ik over apparatuur voor het verwijderen van huidoneffenheden. Daarvoor heb ik zelfs cliënten die van verder weg komen.”

Ik ben wel zakelijk bezig

“Mijn leverancier bied een pakket aan middelen en behandelingen dat zij vaak genoeg vernieuwen. Dat is prettig voor de cliënt. En zij helpen mij met trainingen om mij scherp te houden in mijn vak. Daar investeer ik graag in. Net zoals ik investeer in reclame, in vindbaarheid en in verkoopacties. Schoonheidsspecialist is een mooie rol, maar ik ben ook wel zakelijk bezig.”


Contactgegevens van The Beauty company

Pastoor van der Plaatstraat 7A
2375 AC Rijpwetering

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2022

25-03-2022

Meer informatie & kaarten bestellen