Ton Scheerder Promo & Gifts

Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2019

“Wil je niet weten waarom ik meedoe aan de Sterkste Schakel?” vraagt Ton Scheerder aan het einde van het interview. “Omdat ik wil blijven leren. Het is altijd boeiend om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe ervaringen met hen op te doen.” Het tekent de ondernemer die nog steeds een paar keer per jaar met een stapel folders persoonlijk de bedrijventerreinen in de regio af gaat.

“Ik doe mijn uiterste best om een band te scheppen met mijn klant. Dus ga ik zelf ook op pad. In de directe omgeving van Bodegraven rijden wij met onze auto langs de bedrijventerreinen en brengen dan op de fiets onze folder langs bij de bedrijven. Relatiegeschenken en kerstpakketten zijn ook bedoeld om een persoonlijke band te verstevigen, dus persoonlijke verkoop hoort daar gewoonweg bij.”

Helpen uitkiezen

“Wanneer klanten mijn winkel binnenlopen neem ik alle tijd voor ze en dat begint bij luisteren.” Het uitkiezen van een goed geschenk is namelijk niet eenvoudig. “Past het bij het bedrijf, past het bij de gelegenheid, geeft het voldoende weer hoe belangrijk je de relatie vindt? Die vragen komen allemaal kijken bij het uitkiezen. En ik heb er in vijfentwintig jaar veel over geleerd.” Een van de belangrijkste dingen is het inschatten van de beoogde ontvangers. “Stoere mannen maak je niet blij met vrouwelijke verzorgingsproducten (of andersom) en de smaak van de inkoper hóeft niet bij zijn doelgroep te passen. Ik vind het belangrijk om daar goed naar door te vragen. Iedereen kan allerlei spulletjes inkopen, maar helpen uitkiezen is een vak.”

Onbegrensd aanbod

Op deze manier maakt Scheerder het verschil ten opzichte van de groothandels en het internet. “Op het internet is alles te krijgen. Maar daar moet je maar afwachten welke kwaliteit je krijgt. En dat geldt helemaal wanneer je geschenken wilt laten bedrukken of graveren of kleding op maat wilt laten maken.” 

“En bij de groothandels is de keuze voor kerstpakketten weer veel te beperkt.” In de winkel van Scheerder staan alleen al 3.000 tot 3.500 produkten voor kerstpakketten. Voor promotieartikelen en relatiegeschenken is zijn aanbod onbegrensd, terwijl hij met vaste kwaliteitsleveranciers samenwerkt. “Ik heb vertrouwen in de kwaliteit die zij leveren. Dat geldt ook voor de bedrijven die ik spullen laat bedrukken of graveren.” En voor bedrijfskleding of promotionele kleding kan hij maatwerk in verschillende kwaliteiten leveren.

Hoe doe je het goed?

“Je hebt het goed gedaan wanneer de ontvanger zich het geschenk herinnert of wanneer je je geschenk jaren later nog terugziet. Dat heeft niets met de prijs te maken, maar alles met relevantie. Het is een mooie uitdaging om daar samen met de klant creatief in te zijn. Dat dat telkens iets anders kan zijn vind ik alleen maar leuk.” Na vijfentwintig jaar staat Scheerder overigens voor weer een nieuwe uitdaging: sinds augustus helpt zijn zoon Mike mee om het groeiende aantal klanten in de hele Randstad te bedienen.


Contactgegevens van Ton Scheerder Promo & Gifts

Tjalk 66
2411 Bodegraven

• Bel: 0031172610042 • E-mail: [email protected] • Website: www.tonscheerder.nl