Genomineerde: Kempenaar Renault

Automotive | 2021

Iemand die echt helemaal voor auto’s gaat noemen ze in de branche een ‘petrol head’. Zo iemand is Ronald Kempenaar, trotse directeur eigenaar van een bedrijf met een mooi merk. “En een mooi team! Ik wil graag uitleggen dat onze receptionisten het zwaarste werk hebben.” Maar eerst nog even over Max…

“Renault heeft een technische historie waar je U tegen zegt.” De directiekamer van Kempenaar staat tjokvol modellen, foto’s en reclamemateriaal van vele jaren. “Een paar van de karakteristieke auto’s die dat oplevert hebben wij hier nog staan: een Renault 5, de oude en de nieuwe Alpine. Renault introduceerde de turbo in de Formule 1, ze wonnen wereldkampioenschappen en zelfs Max Verstappen heeft het vaakst op het podium gestaan met een Renault-motor.” )

MEEST VERKOCHTE ELEKTRISCHE AUTO IN EUROPA

Renault zet de traditie van innovatie ook sterk door naar elektrische auto’s. “Naast de Twizy, de Zoe en een elektrische Twingo hebben wij ook de eerste volledig elektrische bedrijfswagen in de Kangoo ZE.” Met die modellen heeft Renault in Europa de eerste plaats in aantallen verkochte elektrische auto’s.

MAAR WAT HEEFT DE KLANT DAARAAN?

Kempenaar verliest de hoofdzaak niet uit het oog: “Wij leveren maximaal gemak in mobiliteit. Of je nu boodschappen wilt doen, dagelijks lange ritten woon-werkverkeer maakt, pakjes rondbrengt of je bus gebruikt voor klussen, wij maken dat voor iedereen mogelijk. Niet alleen omdat die auto’s probleemloos blijven draaien, ook omdat wij met onderhoud, financiering en service dag en nacht voor je klaarstaan.”

Daarin hebben de receptionisten volgens Kempenaar een belangrijke rol: “Zij vangen de klant persoonlijk op, vertalen zijn wens en plannen het werk in voor de collega’s. Dat is het ‘zwaarste’ werk.” Het familiebedrijf bestaat inmiddels ruim 50 jaar, heeft een team waarvan de meeste langer dan 15 jaar in dienst zijn en heeft vele trouwe klanten. “Sommigen zelfs van het eerste uur.”

ZELFSTANDIG DEALERSCHAP WERKT HET BEST

Renault Kempenaar is een zelfstandige dealer met twee vestigingen: Alphen aan den Rijn en Bodegraven. “Renault Nederland ondersteunt ons enorm in marketing en reclame. Ze sturen ons qua inrichting van de showroom op een manier die wij zelf niet bedacht zouden hebben.” Maar als zelfstandige bedrijf is Kempenaar verantwoordelijk voor het resultaat. “Dat is maar goed ook, want wij hebben het contact met de klanten en die koesteren wij.” Daarin kunnen ze zelfs voorop lopen. “Wij introduceerden een vast abonnement voor kleine servicezaken. Dat heeft Renault Nederland zelfs overgenomen en landelijk ingevoerd!”

MOBILITEIT, ELEKTRICITEIT

Het autodealerschap blijft zich ontwikkelen. Kempenaar werkt al volop met onderhoudscontracten en verlengde garanties. “Alles om de kosten van autogebruik voor de klant zo voorspelbaar mogelijk te maken.” Daarnaast houden ze in Alphen een scherp oog op de toekomst: “Wij verkopen volop elektrische auto’s, dat zal van invloed zijn op de werkplaats, omdat zij minder onderhoud nodig hebben. En welke invloed zullen ontwikkelingen als deelautogebruik en Uber op ons werk hebben? Ons bedrijf en onze klanten gaan een interessante tijd tegemoet.”

Stand per 1 november 2020: 22x met een Renault-motor tegen 18x met een Honda-motor.


Contactgegevens van Kempenaar Renault

Zwanendrift 4
2408 AZ Alphen aan den Rijn

• Bel: 0031172469555 • E-mail: [email protected] • Website: www.kempenaar-renault.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen