Toyota van der Geest

Automotive | 2021

Vóór in de showroom staat een Toyota 1000 uit 1976. “Die zijn wij in oude glorie aan het herstellen. Het is net zo’n bekend model als de Landcruiser, de Corolla of de Prius. En net zo onverwoestbaar als de beroemde Top Gear-Hilux. Als je liever een ander merk auto hebt, dan weet je dat je daarvoor betaalt in duurder onderhoud.”

“Al tientallen jaren staan Toyota’s bovenaan de lijstjes van meest onderhoudsvrije auto’s ter wereld.” Ferry van Lammeren is enthousiast over ‘zijn’ merk. “Dat geldt dus ook voor de Prius, het eerste serieuze consumentenmodel hybride auto. Die hybride technologie, dus niet volledig elektrisch, zit inmiddels in vrijwel alle modellen en daarmee hebben wij een grote voorsprong op andere fabrikanten.” 

Al tweeënvijftig jaar gespecialiseerd in Toyota

“Door de hoge kwaliteit van de auto’s heeft de familie nooit getwijfeld over de keuze van grootvader Joop voor het merk. En onze klanten kennelijk ook niet, want die blijven komen.” Van Lammeren vindt het bij de in- en verkoop ook fijn: “Toyota’s hebben een hoge restwaarde, dus ik ruil ze met plezier in. En ik koop ze graag bij andere garages in. Veel jonge occasions komen de laatste tijd uit Spanje: prima kwaliteit uit een gunstig klimaat.”

‘Veranderingen in de branche zijn voor ons niet verkeerd’

De zaak in Ter Aar is volgens Toyota te klein om een volwaardige dealer te zijn. “Net als bij andere merken zag je een flinke schaalvergroting. Uiteindelijk verkopen wij er geen nieuwe auto of occasion minder door. Sterker nog, wij slagen erin de klantentrouw alleen maar groter te krijgen. Bij ons kent iedere klant iedere collega. Je kunt gewoon in de garage komen kijken en overleggen met de monteurs.” En een flink deel van de Toyota-rijders uit de buurt vindt die klantgerichtheid erg prettig. Van Lammeren werkt zelf ook al ruim 15 jaar voor het bedrijf van Simon en Jeanette van der Geest in Ter Aar. “Ons bedrijf hier heeft precies de juiste maat: dichtbij de klant, groot genoeg voor álle werkzaamheden.”

Veranderingen in mobiliteit

In 2020 merkt Van Lammeren aan verminderde slijtage en minder pomp-omzet dat velen de e-bike pakken voor een kleine rit. “Maar het bezit van een auto blijft belangrijk. Daar hoort een alsmaar vollediger servicepakket – van airco tot glas- en schadeherstel en van fabrieksgarantie tot private-lease – bij. Rondom het merk Toyota regelen wij alles voor je mobiliteit.”

Wat kunnen klanten verwachten?

“Ons geheim zit in de manier waarop wij mensen behandelen. Ook al komen klanten van Roelofarendsveen tot Alphen aan den Rijn bij ons, wij blijven de dorpsgarage van Ter Aar.” Open en transparant, en als het nodig is komen zij je auto halen en brengen. “Drie van onze vier monteurs werken hier al twintig jaar. Ze weten dus precies wat de klant verwacht. Ook zoon en dochter Joep en Maartje, die zich klaarmaken het bedrijf over te nemen, zijn al van jongs af aan bij het bedrijf betrokken. “Dat schept een band met onze klanten.”


Contactgegevens van Toyota van der Geest

Westkanaalweg 37
2461 EE Ter Aar

• Bel: 0031172602132 • E-mail: [email protected] • Website: www.toyotavandergeest.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen