Genomineerde: Kulk Trucks

Internationaal Zakendoen | 2021

Kulk trucks bestaat nog maar vier jaar. Sinds een jaar werkt Michael Mulder mee met Maurits, en in de garage werkt hun medewerker. “Hij zorgt ervoor dat de trucks bij ons schoon en helemaal in orde de deur uit gaan.” Op iedere truck plakt hij ‘www.kulktrucks.nl’ op de zonneklep. “Dat werkt ontzettend goed voor onze naamsbekendheid. Het levert ons veel spontaan websitebezoek en telefoontjes uit de hele wereld op.”

Handelsgeest en transportland

Op de stoep van de veiling Rijnsburg zit Kulk trucks in het hart van de bedrijfstak waar Nederland groot in is: transport en logistiek. “Nederland heeft een geweldige reputatie op het gebied van transport. Wij hebben verstand van zaken, de kwaliteit is goed en het aanbod is groot.” Combineer dat met de hollandse handelsgeest en je krijgt een snel groeiend bedrijf: “Michael en ik hebben allebei een netwerk opgebouwd. Verkopers en kopers weten ons prima te vinden en dat zorgt voor een goede omloopsnelheid van ons aanbod.”

Volledig verzorgde export

“De kracht van Kulk Trucks zit in de combinatie van aanbod en dienstverlening,” zegt Maurits, “want naast goede kwaliteit leveren wij ook snelheid en volledigheid.” Snelheid in de afhandeling van aan- en verkoop. En volledigheid in alle formaliteiten van keuringen, transport, verzekeringen en douane afhandeling. “Ook dat pakken wij zorgvuldig op. Juist daarmee kunnen wij klanten uit de hele wereld bedienen. Zo kan het gebeuren dat een Afrikaanse inkoper een truck uit Frankrijk bij óns komt halen.”

Handel is netwerken

“Mijn netwerk ligt vooral in Duitsland,” vertelt Michael, “daar heb ik vele contacten opgedaan. Dealers en fleetowners bellen óns, omdat zij weten dat wij hun overtollige wagens snel en voor een goede prijs kunnen afnemen.” Aan de verkoopzijde hebben hij en Maurits inmiddels relaties opgebouwd met handelaren in Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Oost-Europa. “Uiteraard zorgen wij er ook voor dat ons aanbod niet alleen op onze eigen site goed vindbaar is, maar ook op andere sites. De online handel leidt dan weer tot nieuwe relaties met inkopers die blijven terugkomen.”

Cultuur is wel een dingetje…

“Ik wel eens op het punt gestaan om iemand de deur te wijzen. Die bleef maar doorvragen naar korting. Maar het mooie is dat wij uiteindelijk lachend een deal maakten. Hij was het gewoon gewend in zijn cultuur om tot het gaatje te gaan. Daar leer je ook weer van.”Tegelijkertijd profiteert Kulk Trucks weer van het uitstekende imago van Europese trucks. “De hele wereld kijkt naar de kwaliteit van trucks en opleggers. Niet alleen de fabricage is hier geweldig, ook het onderhoud. Onze wagens kunnen in die landen nog heel lang mee.” In die omstandigheden kan Kulk Trucks nog heel lang vooruit.


Contactgegevens van Kulk Trucks

Laan van Verhof 6
2231 BZ Rijnsburg

• Bel: 06 53619967 • E-mail: [email protected] • Website: kulktrucks.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen