Genomineerde: RSH Hillegom

Internationaal Zakendoen | 2021

Op het bureau van Micha Riem ligt een nippel voor een hydraulische slang. “Dat is een proto-type dat wij in Taiwan lieten maken. Als hij goed getest wordt kopen wij er duizenden in voor slangen- sets voor onze klant.” Wat is dat voor klant? “Het is voor een fabrikant van landbouwmachines . . . in Japan.”

Dit is in een notendop het verhaal van RSH. Het Hillegomse bedrijf levert maatwerk mechanische kabels, hydrauliekslangen en -leidingen. “Zowel voor ‘nieuwbouw’ als voor vervanging. En in de vervangingsmarkt zijn wij uniek, omdat wij het enige bedrijf zijn dat maatwerk al kan leveren vanaf 1 stuks.”

High tech uit Hillegom

“Kleine kans dat wij ooit nee zeggen,” zegt Micha. “Ik heb zelf ‘gewoon’ een bedrijfskundige achtergrond, maar ben gegrepen door de techniek. Als een klant met een ongewoon onderdeel aan komt zetten, dan rust ik niet tot ik achterhaald heb hoe wij een vervangend onderdeel kunnen maken. De nippel die ik je liet zien móet voldoen aan de hoogste normen voor hydraulische druk, maar werd met de staalsoort die meestal gebruikt wordt te duur. Dan zoeken wij gewoonweg door tot wij een alternatief hebben.”

Het magazijn van RSH ligt vol kabels, leidingen en koppelstukken. “Dat ziet er misschien niet heel spannend uit. Onze ‘high tech’ ligt in het hoogtechnologische maatwerk volgens de zwaarste normen. Wij hebben overigens wel de grootste voorraad benodigdheden in heel Nederland.” Dat is nog bescheiden, want er zitten kabels van RSH in de space shuttles.

Bedrijf een smoel geven

RSH bestaat dit jaar vijftig jaar en is voortgekomen uit een specialist in autoremmen. “Wij zaten echt in de autobranche en deden zelfs nog een tijd in materialen en onderdelen voor bedrijfsauto’s. Maar zo’n tien jaar geleden heb ik vol ingezet op de (bedienings)kabels en leidingen.” Daarmee gaf Riem het bedrijf een ‘gerichter smoel’, zoals hij het zelf zegt.“Met die focus hebben wij inmiddels een grote vlucht gemaakt. Wij staan er nu in heel Europa mee bekend als specialist. Grote namen uit de machinebouw in de regio, de autobranche en fabrikanten van machines uit de hele wereld, zoals Caterpillar, kopen bij ons in.”

Geen probleem met opdrachten van 1 stuks

Naast deze ‘nieuwbouw’ is het kleine bedrijf uit Hillegom groot in reparaties en vervangingen. “Het meest voor bedrijven in de regio. Snelheid is cruciaal, want met een kapotte kabel of leiding staat een bedrijf stil. Wij hebben het vakmanschap, de machines en de voorraad om je downtime snel te verhelpen.”

RSH levert aan fabrikanten en bedrijven in machinebouw, landbouw, wegenbouw/grondverzet, mijnbouw, scheepvaart en transport. “In die bedrijfstakken wordt veel uniek machinepark gebouwd. Daar leveren wij de maatwerkkabels en leidingen voor. Ook als ze er maar één nodig hebben.” RSH is geen groot bedrijf en moet het niet hebben van een grote naam, maar zonder hun werk valt er heel veel stil in de wereld.


Contactgegevens van RSH Hillegom

Edisonstraat 2
2181 AB Hillegom

• Bel: 0031252521250 • E-mail: [email protected] • Website: www.rsh.eu

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen