Genomineerde: Roks Totaaltechniek

Bouw, Installatie & Techniek (< 20 medewerkers) | 2020

Erwin Roks en Richard Huis in ’t Veld werken pas tweeëneenhalf jaar samen. In die tijd is hun bedrijf flink uitgebreid en dat was precies de bedoeling: “Wij denken nog veel verder te kunnen groeien door gewoon ons best te doen en door sociaal en betrouwbaar te zijn.” En door ándersom te denken, want dat zouden meer mensen moeten doen in de installatiebranche.

“Als je niet voor een klant andersom kunt denken, dan zou je zomaar de beste oplossing kunnen missen.” Roks en Huis in ’t Veld zijn er stellig in. “Technisch gesproken is er ontzettend veel mogelijk: zonnepanelen, warmtewisselaars, snufjes in huis. Maar je moet jezelf de tijd geven om na te denken of je er (slim) gebruik van gaat maken.” Zo kan het gebeuren dat een klant die zonnepanelen wil eerst het advies krijgt om zijn dak te isoleren. “Wij kijken verder dan onze neus lang is.”

Gas, water, elektro . . alles groeit naar elkaar toe
Erwin Roks begon in 2001 een bedrijf voor elektrotechnische installaties. Achttien jaar verder is dat uitgebreid met beveiliging, comfort en gebouw- en huisautomatisering en sinds begin dit jaar ook loodgieterswerk en verwarmingstechniek. “Zolang het hierbinnen past, pakken wij het aan. En uiteraard zorgen wij ook voor de vaklui die ons werk weer netjes afwerken met bijvoorbeeld tegels of betimmering.”

De bedoeling is om alle installaties voor warmte, kracht, data en water binnen een woonhuis of bedrijfsgebouw te kunnen leveren. “Door alle ontwikkelingen op het gebied van gas en elektra, maar ook van internet, domotica en bekabeling zie je dat toch deze al steeds meer naar elkaar toe groeien.”

Andersom denken
“Wanneer je het geheel van de installatie in een pand overziet, dan kan je dienstverlening veel completer worden. Dat stelt ons dan in staat om voor de klant ‘andersom te gaan denken’: naar oplossingen voor het totaalplaatje.” Bovendien willen Roks en Huis in ’t Veld daarbij veel meer de systeemintegrator zijn. “Wij luisteren rustig naar het probleem en zoeken daar dan een complete, samenhangende oplossing voor.” Zij proberen een sleutelrol te vervullen tussen leveranciers en afnemer en halen hun neus niet op voor ‘moeilijk gedoe’. “Niet weglopen voor moeilijke of rare zaken levert juist veel op. Er zijn écht genoeg klanten tussen Leiden en Haarlem te vinden die dat op prijs stellen.”

Bewuste keuze voor sociaal ondernemerschap
“Wij gaan niet rijk worden van ons werk. Wij vinden goede dienstverlening namelijk belangrijker dan proberen het onderste uit de kan te halen.” Als ondernemers hebben Huis in ’t Veld en Roks hier bewust voor gekozen. “Wij hebben daar zelfs afspraken over gemaakt bij de verdeling van de winst. Eén derde van de winst gaat naar de medewerkers, één derde naar ons en het laatste deel stoppen wij in de continuïteit vanhet bedrijf. En als wij nog meer verdienen dan wij redelijk vinden dan gaan de prijzen omlaag of het gaat naar een goed doel.” 

Zo hebben zij door deelname aan de Duchenne Heroes-MTB uitdaging al duizenden euro’s opgehaald voor het Duchenne Parents project (zie teamroks.nl). Met de juiste instelling kun je ver komen: op de fiets en met je installatiebedrijf.


Contactgegevens van Roks Totaaltechniek

Vennestraat 36
2161 CJ Lisse

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Grande Finale Parade 2021

16 / 04 / 21

Meer informatie