Genomineerde: Van Walraven

Toerisme, Horeca, Recreatie en Groothandel | 2021

Het assortiment van ongeveer 60.000 artikelen past ternauwernood in drie hele dikke boeken. “Die boeken liggen bij al onze klanten. Alle artikelen staan ook op de site.” Dat is voor Van Walraven maar één helft van het werk: “Dagelijks helpen wij tientallen klanten aan de balie en aan de telefoon met hun vragen.”

De vestiging van Van Walraven in Zoeterwoude bestaat sinds 2011 en staat onder leiding van Remco Storm. Hij legt uit waarin ‘Zoeterwoude’ zich onderscheidt van de andere locaties van het landelijk actieve bedrijf: “Hier hebben wij vooral veel klanten in de Grond-, Weg- en Waterbouw. Daarom hebben wij hier de meest uitgebreide voorraad materiaal voor leidingen, afvoeren en drainage.” Speciaal voor hun eigen klantenkring is het bedrijf al vanaf 6.30 uur open. “Tot negen uur is het druk aan de balie. De rest van de dag zijn wij aan het order picken en afleveren.” In een omgeving van zo’n 20 kilometer bedienen ze duizenden klanten.

ONDERDELEN EN KENNIS

Van Walraven groeit al meer dan vijftig jaar mee met zijn klanten. Vanuit Mijdrecht heeft het bedrijf inmiddels heel Nederland ‘veroverd’. “Met de uitbreiding van de klantenkring komen er steeds meer verschillende soorten artikelen in ons bereik. En – net als vroeger – maken wij ook nog steeds een deel zelf.” 

Volgens regiomanager Nico Mur is dat de essentie van de groothandel: “De ontwikkeling van ons assortiment wordt bepaald door de klant. Wij vangen de eerste vraag op en zoeken altijd naar een oplossing. Onze productspecialisten kennen hun afnemers en kennen de mogelijke leveranciers. Zo kunnen ze altijd adviseren over de beste aanpak. ‘Nee verkopen’ is er niet bij.”

‘ER IS IN DE INSTALLATIEBRANCHE MEER WERK, DAN PERSONEEL’

Geen ‘nee verkopen’ en altijd meedenken zit in het DNA van het familiebedrijf. “De meest recente ontwikkeling is pre-fabricage van installaties. Er is meer werk in de installatiebranche dan er handen zijn om het uit te voeren. Wij zijn in dat gat gesprongen.” Installatiebedrijven met seriewerk – bijvoorbeeld in appartementengebouwen – kunnen complete setjes materiaal krijgen. “Dat bespaart hun medewerkers het op locatie in elkaar zetten.” Een andere service waar Van Walraven zijn klanten mee bedient is de levering op de juiste plek. “Wij rijden het bouwterrein op en brengen de spullen waar ze nodig zijn. Laat ons de logistiek doen, dan kunnen installatiemedewerkers doen waar zij goed in zijn: in installeren.”

Klanten in de watten leggen

“Wij staan niet alleen eerder op voor onze klanten,” zegt Storm, “wij proberen ze ook op andere manieren in de watten te leggen. Met ons ‘broodje baldag’ bijvoorbeeld. Nu even niet, maar gewoonlijk staat iedere donderdag een pan met gehaktballen klaar.” Dat doen ze nietalleen voor de gezelligheid. “Het is een extra moment om mensen te vragen of ze tevreden zijn. Dat leidt weer tot nieuwe kansen om vragen over onderdelen of oplossingen te beantwoorden.” En dat vinden ze in Zoeterwoude gewoonweg leuk werk!


Contactgegevens van Van Walraven

Energieweg 89
2382 NH Zoeterwoude

• Bel: 0031715820900 • E-mail: [email protected] • Website: www.vanwalraven.com

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen