De Groen & Van Lint Advocaten

Dienstverlening | 2015

De advocaten van De Groen & Van Lint Advocaten zijn naast scherpe pleiters in de rechtszaal voor het MKB, vooral ook bezig met advisering van MKB-bedrijven. Denk aan algemene voorwaarden, arbeidscontracten, distributiecontracten en (ver)huurovereenkomsten die huurder en verhuurder flexibiliteit bieden. Goed advies vooraf voorkomt conflicten achteraf, stellen advocaten Paul de Groen en Jacco van Lint.

De Groen & Van Lint Advocaten huist in een statige jaren ’30 villa aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Het kantoor bestaat sinds 1999 en werkt inmiddels met vier advocaten en acht ondersteunende medewerkers. De specialismen zijn arbeidsrecht, ondernemingsrecht, onroerend goed-recht en merkenrecht. Voor veel MKB-bedrijven is De Groen & Van Lint Advocaten de huisadvocaat. “Middel-grote en kleine bedrijven hebben met dezelfde zaken te maken als de grote spelers in de markt. Wij bieden hen de kwaliteit van de grotere advocatenkantoren voor een prijs die bij het MKB past”, geeft Van Lint aan.

“Wij vervullen vooral een adviesrol vooraf. In de praktijk betekent dat, dat we veel met klanten sparren over hoe zaken slim en zorgvuldig kunnen worden aangepakt, zodat zij er beter voor komen te staan. Zo begeleiden we onze klanten bij onderhandelingen met huurders en verhuurders, bij overnames en bedrijfsopvolging of met de curator. Daarnaast screenen we contracten en algemene voorwaarden en stellen we contracten zo op dat er voor alle contractspartijen duidelijkheid is en de klant tegelijk beschermd is tegen tegenvallers, zoals bij faillissementen”, licht De Groen toe. “Advisering is maatwerk, helemaal als het complex wordt. Neem merkenrecht. Dat is voor veel MKB-ondernemers een onbekend gebied. Je handelsnaam of een productontwikkeling beschermen is niet alleen een zaak voor de multinationals, maar speelt ook op regionaal niveau. Tegen relatief lage kosten is dit ook voor het MKB goed te regelen. Ook worden klanten internationaal goed begeleid bij hun juridische zaken in het buitenland, zo nodig met plaatselijke specialisten.”

Seminars

Als er juridisch belangrijke zaken veranderen informeert het advocatenkantoor haar klanten direct, zodat ze hierop kunnen inspelen. “Dit gebeurt in een-op-een adviezen én tijdens onze gratis seminars, zoals over ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Tijdens zo’n seminar geven wij informatie met vertaling naar de praktijk. De ondernemers weten dan precies wat ze kunnen of moeten doen om het goed te regelen. Het arbeidsrecht bijvoorbeeld, verandert ingrijpend in 2015. Er gelden straks lagere ontslagvergoedingen voor iedereen, maar wel met een interessante MKB-uitzondering! Als je het nu aanpakt – onder andere door het aanpassen van arbeidscontracten, maar ook door betere contracten met ZZP’ers – heb je het voor een groot deel al opgelost”, zegt Van Lint.

Met welke aanleiding een cliënt bij De Groen & Van Lint Advocaten ook komt, het doel is om in korte tijd snel tot een werkbare oplossing te komen. Zeker als het om conflicten gaat. “Helaas kun je niet alles voorzien. Soms worden klanten gewoonweg ‘van achter aangereden’ en zien ze een conflict niet aankomen”, verduidelijkt De Groen. “Dan wil je snel schakelen. Als het nodig is procederen we hard, want vaak kun je met meer druk via beslaglegging of kort geding sneller een oplossing forceren. Door onze ervaring en de lange relatie met onze klanten kunnen we samen een goede inschatting maken welke benadering het beste is. De ene wanbetaler is de andere niet. Soms is de vuist op tafel nodig, soms zijn andere manieren effectiever.”


Contactgegevens van De Groen & Van Lint Advocaten

Hoofdstraat 345
2171 BH Sassenheim

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2022

25-03-2022

Meer informatie & kaarten bestellen