Genomineerde: Firma Freek van Os

Dienstverlening | 2015

De Nederlandse overheid wil dat in 2020 huizen zo goed als energieneutraal zijn. Dit betekent dat fossiele brandstoffen, zoals aardgas en grijze stroom, worden vervangen door duurzame energie. Van HR-ketel en zonneboiler tot zonnepanelen, warmtepompen en warmte-terugwin-units; installatiebedrijf Freek van Os adviseert klanten objectief over welke duurzame energieoplossing voor hen interessant is. “Wij kunnen van A tot Z vertellen hoe bestaande bouw kan worden verduurzaamd”, aldus Marijke van Os.

Familiebedrijf Firma Freek van Os bestaat 35 jaar. Twee jaar terug heeft de nieuwe generatie het roer overgenomen van broers Freek en Rien van Os. Het bedrijf is erkend installateur, met een servicedienst voor verstoppingen, cvstoringen en lekkages, daarnaast gespecialiseerd in dakwerk, zonnepanelen, warmtepompen en energiezuinige gas-, water- en cv-installaties in het algemeen.

Duurzame energieoplossingen

De afgelopen tien jaar is Firma Freek van Os met alle ontwikkelingen meegegroeid en mag het zich specialist noemen op het vlak duurzame energieoplossingen. “Het is ontstaan vanuit onze eigen passie. Zo heeft mijn vader, Rien van Os, zijn eigen huis volledig energieneutraal gemaakt”, vertelt Marijke van Os. Zij runt samen met haar broer Harm van Os, neef Jeroen van Os en vader Rien van Os de firma. Inmiddels heeft het volledige team ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan met duurzame energieoplossingen en combineert het techniek en duurzaamheid op ieder vlak. “Dankzij onze diversiteit in producten en diensten en kennis van regelgeving, vergunningen en subsidies kunnen we een breed advies geven”, legt Marijke uit. “Komt onze adviseur bij een dak voor zonnepanelen en ziet hij dat de installatie verbeterd kan worden – dak-isolatie, zonneboiler of HR-ketel – dan zullen we dit altijd aanhalen om de klant de juiste investering in de goede volgorde te laten doen.”

Energiebesparende mogelijkheden

Bij het zelf in energie voorzien, denkt menigeen aan zonnepanelen, maar er zijn meer mogelijkheden laat Marijke weten. Zo is het vrij eenvoudig om met een speciale douchegoot warm water op te vangen en deze restwarmte her te gebruiken om koud aanvoerwater voor te verwarmen.

Ook de warmtepomp zorgt voor energiebesparing. De warmtepomp gebruikt de warmte en koude uit de bodem of lucht om woningen te verwarmen of juist te koelen. In de koude maanden haalt het systeem de warmte uit de bodem en in de warme maanden werkt het precies andersom. Soms liggen andere oplossingen voor de hand. Bijvoorbeeld als er veel apparatuur is met een e-label, dan is met overstappen naar een a-label al veel winst te behalen. “Op onze website en Facebook-pagina laten we zien met welke (energie)projecten we allemaal bezig zijn en hoe we klanten van dienst kunnen zijn.”

Energie besparen is natuurlijk goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. “Duurzame oplossingen kunnen je wel tussen de 6 en 10% opleveren, op spaarrekeningen verdien je dat niet”, zegt Marijke. Bij de firma Freek van Os gaan ze voor maatwerk. Wat is de situatie, wat is het budget. Van daaruit kijkt men per situatie en per budget wat het meest ideaal en efficiënt is. Hoe woont de klant nu, waar wil deze naar toe en wat kan het hem opleveren? “Iedere euro kun je maar een keer uitgeven. Ons advies houdt daar rekening mee. Wij geven altijd een oprecht en objectief advies.”


Contactgegevens van Firma Freek van Os

Leidseweg 253
2253 JA Voorschoten

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2022

25-03-2022

Meer informatie & kaarten bestellen