Genomineerde: Den Bleker Vakgroep

Detailhandel (> 5 medewerkers) | 2015

“Klanten komen van rechts”, zegt Hans den Bleker, directeur bij Den Bleker Vakgroep. Klanten hebben nu eenmaal altijd voorrang. Daarbij is het ontzorgen van die klant het allerbelangrijkste. En dat doen ze door goed te luisteren naar wat de klant nu écht nodig heeft. Gelukkig bestaat Den Bleker Vakgroep inmiddels uit drie onderdelen die met hun brede assortiment en grote verspreidingsgebied professional en particulier werkelijk alles voor de tuin kunnen bieden. “Gooi alle nummers maar weg, je hebt met ons maar één adres nodig”, zegt de Den Bleker lachend.

Van klein tot groot tuinmaterieel, hout en beschoeiing tot aan steen en grind. Den Bleker Vakgroep is dealer van diverse topmerken, zoals Stihl, Husqvarna automowers, Honda, Hillhout, Gardendream Veranda’s, Woodvision Tuinhout, Metabo en Kranzle.

Het begon allemaal 90 jaar terug in Ter Aar met M. Den Bleker & Zn. “De zoon was mijn opa, daarna volgde mijn vader hem op en op mijn 18e verkocht ik mijn eerste hek en tuinhuisje. Inmiddels zitten we alweer twintig jaar op de derde locatie aan de Korteraarseweg en behoren Den Bleker Hout in Nieuwkoop en Den Bleker Tuinmaterialen in Bodegraven ook tot het bedrijf. Iedere vestiging heeft zijn specialiteit. In Ter Aar gaat dat van schoffel tot gazonmaaier en alles wat ertussen zit.

“Robotmaaiers zijn écht onze specialiteit. We hebben een fulltimer die zich puur en alleen met het installeren en onderhouden hiervan bezig houdt. Je moet je voorstellen dat een robotmaaier dagelijks je gras bijhoudt. Dit intensieve gebruik vraagt om service.” Voor hout, zoals schuttingen, beschoeiingen, veranda’s en vloeren is Nieuwkoop de locatie en Bodegraven richt zich met name op sierbestrating, natuursteen en beton.

One-stop-shop is het credo voor de Den Bleker Vakgroep; van meedenken tot uitvoeren. Het bedrijf heeft uitgebreide kennis in huis van alle producten. Daarnaast volgen de medewerkers regelmatig scholing om bij te blijven. Met in totaal 30 vakmensen kan het bedrijf dan ook snel schakelen. “We werden gebeld dat iemand door omstandigheden in een rolstoel was gekomen. Het was vakantietijd, maar we hebben binnen twee dagen de bestrating rolstoeltoegankelijk gemaakt. Gisteravond kwam bij klanten het grondwater in huis omhoog. Ik ga direct langs om de situatie te bekijken en plan meteen voor de volgende ochtend een medewerker in”, geeft Den Bleker aan. Elke klus heeft zo zijn uitdaging, zoals het aanpassen van een groot dakterras op 7 meter hoogte. “Dan is het zaak een goed plan te maken en met welke machines dat op die hoogte uitvoerbaar is. Het resultaat was een tuinhuis van 90m2, een jacuzzi en een veranda. En dat allemaal op een dakterras. Zulke uitdagingen aangaan is gewoon topsport.”

Wie zich ruim negentig jaar staande houdt, doet het goed. “Ons personeel kent ook vrijwel geen verloop. Ja, er komen mensen bij, dat wel”, zegt de eigenaar. Den Bleker Vakgroep werd niet voor niets genomineerd in de Sterkste Schakel Verkiezing. “Met elkaar bouw je ervaring op. We hebben juiste mensen in dienst en daarbij is iedereen even belangrijk. Zonder de schoonmaakster wordt het een rommeltje en zonder de boekhouder zijn je financiën niet op orde. Met elkaar zetten we een compleet bedrijf neer.


Contactgegevens van Den Bleker Vakgroep

Korteraarseweg 150
2461 GP Ter Aar

TelefoonnummerE-mailadresWebsite