Formido Deco Bouwmarkt

Sector-winnaar Detailhandel (> 5 medewerkers) | 2015

Ondernemer Tom Zwanenburg opende in 1980 Formido Bodegraven. Inmiddels heeft zijn zoon Patrick de dagelijkse leiding overgenomen. Een paar jaar later werd Tom ook eigenaar van Formido Waddinxveen, tegenwoordig geleid door zoon Maykel.

Bij Formido Deco Bouwmarkt Bodegraven hebben ze, sinds de verhuizing naar bedrijfsverzamelpand Rijnhoek Plaza in 2011, ervaring met het in ontvangst nemen van prijzen. In 2013 was Bodegraven bouwmarkt van het jaar binnen de 83 winkels tellende Formido-keten. Een jaar eerder was Rijnhoek Plaza een van de genomineerden voor de Graines d’Or Award, een prijs voor het meest innovatieve winkelconcept van Europa. “Zaten we opeens in Parijs in het Lido,” zeggen vader Tom en zoon Patrick Zwanenburg met een brede lach. En dit jaar kwam daar voor de Formido-keten nog eens een prijs bij voor de beste webshop in de bouwmarktsector.

Doos gebak

Hebben Tom en Patrick een verklaring voor het succes? “Binnen Formido is er ruimte voor ondernemerschap,” zeggen ze. “Dat zorgt voor binding met de klant en de mogelijkheid om in te spelen op de behoefte van de lokale klant. We hebben hier niet alleen het standaardassortiment, maar verkopen ook luxe keukens en badkamers. Verder hebben we een decoratieplein met cadeau-artikelen en we verkopen speelgoed, huishoudelijke artikelen en meubilair. Hierdoor komen niet alleen mannen maar ook vrouwen naar onze winkel.” Formido Bodegraven combineert dit met goed advies en een uitstekende service. “Je kunt spullen kopen met een actiekorting, of kiezen voor service, zoals het bezorgen aan huis, het leggen van vloeren en plaatsen van kasten, keukens en sanitair. De klant kan zelf kiezen. En daar is hij blij mee: regelmatig staat er een doos gebak in onze kantine.”


Contactgegevens van Formido Deco Bouwmarkt

Lemsteraak 1
2411 NC Bodegraven

TelefoonnummerE-mailadresWebsite