Kuivenhoven Keukenfabriek

Detailhandel (> 5 medewerkers) | 2015

“We bouwen ambachtelijke keukens en meubels in elke gewenste stijl, van modern tot klassiek,” zegt Henry Kuivenhoven van de gelijknamige keukenfabriek in Rijnsburg. “We doen alles zelf, van ontwerpen tot plaatsen. Aan de ene kant gaat er een boomstam naar binnen, aan de andere kant rolt er een keuken uit.”

Het jaar 1990 was een belangrijk keerpunt voor het in 1966 opgerichte bedrijf. “Oorspronkelijk waren we een aannemersbedrijf,” blikt Henry Kuivenhoven terug. “We bouwden en verbouwden huizen en maakten vijf tot zes keer per jaar een keuken, eigenlijk als een soort hobby. Maar toen de vraag steeds groter werd, besloten mijn vader, mijn broer Martin en ik ons te specialiseren in zelfgemaakte, oud-Hollandse keukens. In 1990 hebben we de keukenfabriek neergezet inclusief een showroom. In 1995 namen mijn broer en ik de zaak over.”

Meubelbouwers

Sindsdien staat Kuivenhoven bekend als keukenfabriek. De taakverdeling is helder: Martin is verantwoordelijk voor het plaatsen van de keukens en de bijbehorende service, Henry doet de inkoop en verkoop en stuurt de werkzaamheden in de werkplaats aan. Het bedrijf telt dertien medewerkers inclusief de beide broers en de vrouw van Henry die de administratie doet. Een behoorlijk verschil met 1990 toen het aannemersbedrijf drie mensen op de loonlijst had.

“Tegenwoordig zijn we meubelbouwers,” vervolgt Henry. “We maken sinds een jaar of tien ook badmeubels, inloopkasten en dressoirs. We kunnen het hele interieur van een huis verzorgen. Klanten vinden dat prettig: alles blijft in één hand en het huis wordt in een en dezelfde stijl ingericht. Maar keukens bouwen en plaatsen is en blijft de hoofdmoot. Per jaar gaan er zo’n honderd keukens de deur uit, niet van kunststof maar voornamelijk van echt hout. We doen alles zelf, van ontwerpen tot plaatsen, soms in samenwerking met binnenhuisarchitecten en andere partners. Aan de achterkant gaat er een boomstam naar binnen en aan de voorkant rolt er een keuken uit. Zo onderscheiden we ons van andere keukenleveranciers.”

Wijnproeverij

Henry Kuivenhoven is tevreden over de gang van zaken. “De keukens verkopen zichzelf. Vaak komen klanten dankzij mond-tot-mond reclame bij ons terecht. Om de relatie met onze klanten te onderhouden houden we regelmatig kookworkshops in onze showroom inclusief een wijnproeverij. Omdat we Miele Kitchen Inspirience Partner zijn, levert Miele de kok.” Ook door de deelname aan beurzen en door advertenties in glossy bladen komt Kuivenhoven onder de aandacht van potentiële klanten.

Kuivenhoven Keukenfabriek wordt gekenmerkt door korte lijnen (“Als er iets is, loop ik de werkplaats in”) en ambachtelijke kwaliteit (“Op 14-jarige leeftijd liepen mijn broer en ik al in de werkplaats”). “Hierdoor kunnen we de klant goed adviseren. En omdat we bouwen én plaatsen kun je eventuele onvolkomenheden direct oplossen. Onze exclusieve keukens zitten in het hogere segment, waardoor mensen soms een drempel over moeten. Toch horen we vaak: ‘De prijs valt mee’.”


Contactgegevens van Kuivenhoven Keukenfabriek

Oegstgeesterweg 204B
2231 BD Rijnsburg

TelefoonnummerE-mailadresWebsite