Duocore Drukwerk & Creatie

Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2019

Sinds tachtig jaar verzorgt Duocore alle vormen van drukwerk. De combinatie van creatie, creativiteit en dienstverlening kenmerkt daarbij deze Katwijkse onderneming. Ondanks dat de naam in de loop der jaren veranderde, bleef de corebusiness dezelfde: het leveren van hoogwaardig print- en drukwerk tegen een faire prijs.

Gedurende de afgelopen acht decennia veranderde de naam van de inmiddels op het bedrijventerrein ’t Heen gevestigde onderneming van Drukkerij De Zuid en Station Drukwerk in Duocore Drukwerk & Creatie. Wisselende namen van het familiebedrijf, waarvan de broers Wim en Kees van Dijk de directie vormen.

“In onze bedrijfstak gebeurde de laatste tien jaar veel. Nieuwe technologieën en daarmee voor de klanten veel meer mogelijkheden, boden zich aan. Een technologische innovatie die veel bedrijven financieel niet aankonden of wilden,” vertellen Wim en Kees van Dijk. “Onze keuze was het om juist te investeren in nieuwe technieken en de onderneming daarmee nog klantgerichter te positioneren.” 

Nieuwe specialismen

“De vraag naar drukwerk is sterk veranderd. Het is bijvoorbeeld niet alleen meer: doe ons 5000 stuks briefpapier en enveloppen. Nu komen we met een klant in contact omdat hij iets creatiefs wil. De mede door ons ontwikkelde ideeën maken we vervolgens op allerlei manieren visueel. Deze manier van werken willen we de komende jaren verder uitbreiden.” 

Parallel hieraan haalde het drukkersbedrijf de afgelopen jaren nieuwe specialismen in huis, zoals webdesign en signing: het drukken van banners en grote posters voor het aankleden van panden en het beletteren van auto’s. “We hebben zelf de mensen in huis met de benodigde kennis. Zodoende hoeven we nooit nee te verkopen aan onze klanten,” leggen Kees en Wim van Dijk uit.

No-nonsense

“Je kunt ons het beste omschrijven als een no-nonsense bedrijf,” antwoorden de broers Van Dijk op de vraag wat Duocore onderscheidt van andere bedrijven in de drukkersbranche. “We kunnen snel schakelen en hebben een hoog probleemoplossend vermogen. Verder vinden we persoonlijk contact belangrijk. Mensen kunnen altijd bij ons binnenlopen. Daarbij komt dat de producten die we maken gewaardeerd worden. Onze bezorgdienst zorgt voor een persoonlijke aflevering. Desgewenst leggen we het drukwerk in de kast bij de klant,” geeft Wim van Dijk aan. 

“Het belangrijkste echter is de aandacht die we geven aan de kwaliteit van ons print- en drukwerk. We vinden dat belangrijk, maar dat geldt ook voor de service die we leveren. Een werkwijze die trouwens typerend is voor de zestien medewerkers van de drukkerij,” benadrukken Kees en Wim van Dijk. “We hebben weinig verloop. De meesten werken al langere tijd bij ons en weten hoe de processen lopen.”


Contactgegevens van Duocore Drukwerk & Creatie

Scheepmakerstraat 5-G
2222 AB Katwijk aan Zee

• Bel: 0031882040800 • E-mail: [email protected] • Website: www.duocore.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen