Genomineerde: Roboto groep

Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2019

Zes BV’s, dertien medewerkers en zeven eigenaren en toch maar één doel voor ogen. “Wij werken ons uit de naad voor onze klanten.” Ron Hoogendoorn, Marc Massar en Mark Brandsen – drie van de aanwezige directeuren, de anderen hadden het te druk met klanten – proberen uit te leggen hoe de groep ontstaan is. “Wij zijn in de afgelopen twaalf jaar ‘samengeklonterd’ rond één idee: ICT dienstverlening in de breedste zin van het woord. Wij moeten iedere vraag kunnen beantwoorden.”

Kern – en oorsprong – van de zaak is de productie van etiketten voor het labelen van producten. Het bedrijf levert tientallen productiebedrijven in de regio plakkers, insteekkaarten en hulzen. “Voor veel van die bedrijven is de hele productieautomatisering bij die etiketten begonnen. Want die etiketten moeten geprint worden en de etiketten moeten opgeplakt worden. Dat zijn machines aan het einde van productieketens. Wij gingen daarom niet alleen de printers leveren, maar ook de software die ervoor zorgt dat die etiketten de juiste opdruk krijgen. Inmiddels verzorgen wij software, hardware en systeembeheer voor complete productieketens. Binnenkort leveren wij bij twee wereldwijd opererende kwekers grote maatwerksystemen op. Dan gaat onze naam wel rondzingen.”

Je eigen naam op een pot Nutella

Met dat rondzingen zit het allang goed, want vele verschillende bedrijven weten Roboto te vinden. “De aardigheid is dat het etiketten printen wel de basis is,” zegt Hoogendoorn, “maar dat wij nu ook gevonden worden door bedrijven die hele creatieve dingen bedenken met wat wij mogelijk maken. Zoals een reclamebureau met een idee voor een verkoopactie van Nutella. Je kon toen bij de supermarkt een pot Nutella meekrijgen met je eigen naam op het etiket. Wij leverden de printers en de software. En die software zorgde er ook voor dat jouw naam in de huisstijl van Nutella werd geprint.” Een huzarenstukje dat zij daarna bijvoorbeeld ook nog herhaalden voor Hertog Jan bier.

Combinatie van vaardigheden

Het zijn dit soort puzzelstukjes die de groei van de groep verklaren. Marc Massar: “Wij pakken problemen aan. De vaardigheden die wij daarvoor nodig hebben halen wij naar ons toe. Daarna ontwikkelen wij die weer verder. Zo maak je de stappen van printers, naar vormgeving, naar netwerkbeheer, naar printerverhuur en naar alle mogelijke software. Tenslotte zijn wij zodanig gegroeid dat wij met onze totaalvisie ook ICT consultancy kunnen leveren aan bedrijven.”

Klanten helpen met wat ergens anders niet kanMark Brandsen legt uit hoe de taken onderling verdeeld zijn. Eén van zijn verantwoordelijkheden is het bedienen van een grote medische instelling met 250 werkplekken. “Wij leggen onze focus bij het goed uitvoeren van ons eigen werk. Met de vorming van de Roboto groep – in 2016 – ontstaan wel mogelijkheden om meer diensten te kunnen aanbieden. Als bij de klanten het vertrouwen is gegroeid in de dienst waarvoor ze je het eerst hebben ingehuurd, dan kun je daarop verder bouwen. Wij houden van de uitdaging om zaken op te pakken die elders niet kunnen.” Zo laten de jongens hun groep alsmaar verder groeien.


Contactgegevens van Roboto groep

Energieweg 55
2404 HE Alphen aan den Rijn

• Bel: 0031172740591 • E-mail: [email protected] • Website: www.robotogroep.nl