Genomineerde: Gemro

Sector-winnaar Bouw, Installatie & Techniek (< 20 medewerkers) | 2019

In 2008 lukt het Gemma en Robert de Jong werk te maken van hun droom: hun eigen zaak – Gemro – in terrasoverkappingen, veranda’s en tuinkamers. Drie maanden later begon de hypotheekcrisis in de Verenigde Staten en zakte de vraag in. “Dat was niet leuk,” zegt Robert, “maar opgeven is geen optie. Wij hebben tijdelijke maatregelen genomen en zijn nooit gestopt onze tijd en energie in onze klanten te steken.”

“Ik houd wel van een beetje uitdaging en wilde altijd al voor mijzelf beginnen. Dat van die uitdaging hebben wij geweten, maar nu staat er dan ook wel een mooie zaak.” Een zaak die net zo zorgvuldig in elkaar is gezet als de bouwwerken die De Jong levert. Hij is van huis uit meubelmaker en dat zie je terug in het oog voor detail. In de showroom legt hij je haarfijn uit waarom de ene constructie beter is dan de andere. “En ik reken je zo voor wat het effect van 9 centimeter sneeuw op je veranda betekent voor de fundering van een paal in jóuw achtertuin. Ik monteer alles zelf en kies er bewust voor om klein te blijven. Alleen op die manier kan onze zaak ‘groot’ worden.”

Ik houd er van wanneer het moeilijk wordt

Een overkapping bestaat uit glasplaten, dragers en palen van standaardafmetingen. “Goed inmeten is dus een kunst. Daar kom ik liever drie keer voor terug, dan dat ik bij montage slordig ga afwerken.” Door die inzet op de laatste millimeter verkoopt hij niet alleen zijn overkappingen aan particulieren en bedrijven, maar wordt hij door zijn eigen leveranciers ook ingeschakeld om de overkappingen op beurzen voor hen te monteren. “Wij zijn erin geslaagd om binnen tien jaar uit te groeien tot ‘toppartner’ voor onze merken.”

Je hebt tien jaar nodig om je naam te vestigen

“De klant komt één keer een flink bedrag bij je uitgeven aan een woonwens waar ze misschien al heel lang naartoe leven. Op dat moment willen wij dat mogelijk maken en liefst nog de verwachtingen overtreffen. Wij gaan dus niet snel ‘nee’ zeggen. En wij zorgen voor de beste uitvoering die mogelijk is.”
Gemro koos van het begin af aan producten uit de top van de markt, vanwege de uitstraling, de stevigheid en de levensduur. “Daar hoort een afwerkingsniveau bij met led-verlichting in plaats van halogeen, pakkingen in plaats van kit en duurdere coatings van het glas. Wij geven tien jaar garantie op materiaal en montage.” Tien jaar is volgend De Jong ook de periode om ‘je naam te vestigen’. “Het duurt even voordat klanten de blijvende kwaliteit van je werk gaan herkennen. En het duurt dan ook even voordat dat zich als een olievlek verspreidt.” Inmiddels is er van ‘crisis’ niets te bekennen. “En deze mooie zomer inspireert mensen ook. Ons elfde jaar wordt een topjaar.”

Eérst het dak, dan de rest

Als die overkapping er eenmaal goed bij staat, dan volgt de rest vanzelf. “Dan komen klanten bij ons terug voor vouwwanden, zonwering, terrasverwarming. Alles om het buitenleven aangenaam te maken.” Ook daar speelt het bedrijf handig op in met een webshop en vriendelijke aanbiedingen.


Contactgegevens van Gemro

Pletterij 35m
2211 JT Noordwijkerhout

• Bel: 0031252344285 • E-mail: [email protected] • Website: www.gemro.nl