JB Aluminium bewerking

Bouw, Installatie & Techniek (< 20 medewerkers) | 2019

“En dat is niet vanzelfsprekend, want het meeste dat zij tekenen bestaat eigenlijk helemaal niet.” Voor een handvol opdrachtgevers is Jeroen Brambach de enige plek waar zij terecht kunnen wanneer het ingewikkeld wordt. En dat is precies waar hij zich fijn bij voelt. “Ik help ze graag mogelijk te maken wat zij bedenken.”

Dat Brambach zijn dienstverlening graag gespecialiseerd en bijzonder houdt wil niet zeggen dat hij zelf geen ideeën heeft, integendeel. “Er zit erg veel potentie in maatwerk. Omdat ik zogenaamd ‘onmogelijke’ dingen realiseer breng ik andere weer op ideeën. En niet alleen in de branches waar ik nu al voor werk – bouw en scheepvaart. Ik kijk telkens uit naar nieuwe dingen en wil komend jaar gaan werken aan een nieuw product voor invaliden-vervoer. En wij zijn al bezig met een nieuw product voor de bouw.” Met een creatief karakter en jarenlange ervaring in aluminiumbewerking groeien de mogelijkheden alleen maar.

De eerste klant was toeval

Brambach ging na zijn LTS werken in de luchtvaart. “Eerst bij Fokker, waar ik plaatwerk assembleerde voor de Fokker 50. Daarna bij de KLM, waar wij reparaties uitvoerden volgens de strenge specificaties van de FAA. Dat was mooi werk, maar jammer genoeg bleef het aantal mensen op de werkplaats telkens krimpen. Ik kreeg de gelegenheid om voor mijzelf te beginnen. En op het moment  dat ik een bord aan de straat zette reed de man die mijn eerste klant zou worden voorbij.” Sindsdien – en dat is 1999 – heeft hij niet meer stil gezeten. Het aantal klanten groeide gestaag. “Mensen weten mij te vinden, omdat ze van anderen horen wat wij kunnen. En iedereen kan bij mij terecht.”

Bouw en scheepvaart

Het meeste werk voor Brambach komt uit de bouw en de scheepvaart. “Een bouwbedrijf uit de regio dat relatief veel vrijstaande huizen bouwt komt telkens bij mij terecht voor de maatwerk afwerking van daken, balustrades en luifels. Die laatste maak ik ook weer in serie voor een ander bouwbedrijf. En in de scheepvaart werk ik voor jachtenbouwers en voor buurman sloepenbouwer Jan van Gent. Dan gaat het vooral om relingen, beslag, trappetjes. Maar hoe dan ook altijd maatwerk.”

Ook bij die opdrachten vertrouwen de klanten op Brambachs eigen inzicht. “Zij schrijven mij niet voor hóe ik iets moet maken, maar wat zij nodig hebben. Ze doen dus een beroep op mijn creativiteit.” Met zijn goed uitgeruste machinepark kan hij dat vervolgens maken. “Dat zijn dus deels nieuwe dingen, zoals luifels, die ik echt kan aanwijzen als door mij bedacht. Maar een ander deel van het werk is reparaties. En bij reparaties is het werk helemaal oneindig gevarieerd, want geen schade is hetzelfde.”

Van puzzel tot plaatsen

“Mijn klanten betrekken mij dus bij het ontwerp en geven mij daarnaast alle vrijheid. Daar hoort wel bij dat ze verwachten dat ik een kant-en-klaar product lever. Dus maak ik niet alleen de constructies, ik zorg ook voor afwerking en plaatsing. Er zijn er niet zoveel in Nederland die dat kunnen.”


Contactgegevens van JB Aluminium bewerking

Oosteinderweg 127
1432 AH Aalsmeer

• Bel: 0031297309199 • E-mail: [email protected] • Website: facebook.com