Genomineerde: Stam Montagebouw

Bouw, Installatie & Techniek (< 20 medewerkers) | 2019

“In de afgelopen jaren is er veel know how uit de aannemerij weggelekt. Daar wil ik met ons specialisme van droge binnenafbouw in springen.” Marco Stam begon twintig jaar geleden Stam Montagebouw en heeft al die jaren zwarte cijfers geschreven. “Afgelopen jaar zijn wij zelfs 50% gegroeid ten opzicht van 2016. Dat komt natuurlijk omdat veel opgeschorte bouwplannen alsnog uitgevoerd worden. Maar dan moet je het ook wel kúnnen oppakken. Wij doen dat.”

“Door onze opdrachtgevers komen wij door het hele land. Onze reputatie als meedenker groeit en dat betekent dat wij nu ook de klussen krijgen die verder van huis liggen. Onze klanten – de middelgrote aannemersbedrijven – betrekken ons bij hun inschrijvingen op bouwprojecten. Vooral dat laatste voegt veel waarde toe: de klant krijgt beter inzicht van het eindresultaat, de onvoorziene kosten zijn lager en de aannemer heeft minder stress bij het inkopen van de afbouw aan het einde van de bouwperiode.” Stam Montagebouw kan voorbeelden laten zien van werk door heel Nederland: scholen en gymzalen, het Krasnapolsky in Amsterdam, een kantoortransformatie in Rotterdam en vele kerkelijke centra. Stam: “Voor een vaste klant rijd ik naar Maastricht.”

Menselijker zaken doen

“Na mijn opleiding ben ik vrij snel voor mijzelf begonnen als afbouwmonteur in opdracht. Dan leer je de gang van zaken kennen en zien wat je zelf anders zou doen. En dat ben ik dan ook gaan doen: zelf projecten calculeren en verkopen. Plafonds, wanden en vloeren, eigenlijk de complete droge afbouw.” In de loop van twintig jaar is Stam Montagebouw uitgegroeid tot een middelgroot afbouwbedrijf met vele tientallen onderaannemers. “Hier op kantoor in Nieuw Vennep zijn wij met zijn zessen. En op de ene administratief medewerker na doen wij allemaal hetzelfde: projecten leiden, zaken regelen, contacten onderhouden en vooral meedenken over mooie oplossingen.” Er is een vacature voor nóg een werkvoorbereider, maar Stam is tevreden over de schaal van zijn bedrijf. “Wij kunnen de lijnen kort houden, dat maakt het zaken doen veel menselijker.”

Droge afbouw innoveert continu

Het nieuwe pand van Stam in Nieuw Vennep ziet er van binnen uit als om door een ringetje te halen. Je kunt er zelfs de toekomst zien. In de kantine is net een plafond opgehangen gemaakt met een nieuw soort panelen. “Je verwacht het misschien niet, maar de droge afbouw innoveert continu. Niet alleen omdat smaken voor interieur veranderen, maar ook in materiaalgebruik. Als het kan nemen wij de klanten van onze opdrachtgevers graag mee naar afgebouwde projecten. Met onze kennis van innovaties worden wij steeds meer door onze vaste opdrachtgevers aan het begin van trajecten betrokken. Wij denken mee, tekenen mee en calculeren mee. Dat leidt tot betere aanbiedingen, bewustere bouw en een beter eindresultaat. Deze manier van werken – ondersteund door Building Information Modelling – gaat alleen nog maar groeien.”


Contactgegevens van Stam Montagebouw

Haverstraat 47
2153 GD Nieuw-Vennep

• Bel: 0031713627760 • E-mail: [email protected] • Website: www.stammontagebouw.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen