Goudsmederij Bontekoe

Detailhandel (< 5 medewerkers) | 2015

Aan ieder product van een goudsmid kleeft een verhaal. Van geboorte tot trouwen tot overlijden. En omdat ieder verhaal tijd en aandacht verdient, werkt Goudsmederij Bontekoe voornamelijk op afspraak. “Ik wil dat mijn klanten de privacy en ruimte hebben om hun vaak emotionele verhaal te doen. Alleen die aandacht brengt de mooiste producten voort”, aldus Sterkste Schakel-genomineerde Martijn Bontekoe.

Bij Goudsmederij Bontekoe in Boskoop kan men terecht voor eigentijdse exclusieve sieraden gemaakt van edelmetalen en edelstenen en vervaardigd in eigen atelier. De focus ligt op handgemaakte sieraden. Daarnaast werkt Martijn nu al aan een collectie voor de kerstperiode om straks in te kunnen spelen op de lastminute vraag naar exclusieve sieraden.

Volledige aandacht

Persoonlijke aandacht is voor de goudsmid heel belangrijk. In de stijlvolle, rustig ingerichte goudsmederij ontvangt hij daarom zijn gasten het liefst op afspraak. “Op maandag, dinsdag en woensdag werk ik op afspraak. Mensen komen met een verhaal. Iedere klant verdient volledige aandacht en dat werkt minder goed als er andere klanten wachten, want hen wil je ook zo goed mogelijk helpen.”

Sieraad geeft steun

Mensen komen om verschillende redenen naar de goudsmid, maar een ding willen ze allemaal: een uniek sieraad waar sommige mensen in moeilijke tijden zelfs heel veel houvast aan kunnen hebben. “Je wilt de emotie tastbaar maken. Een man die zijn vrouw had verloren, wilde de twee trouwringen laten aanpassen tot één zegelring, maar met behoud van de gravures. Dat is gelukt. Mensen hebben veel steun aan dergelijke sieraden en ik vind het een eer dat ik daaraan mag bijdragen.”

Roestige spijker

Naast de moeilijke momenten, draagt de goudsmid uiteraard bij aan heel veel gelukkige momenten. “Bij trouwringen kijk ik elke keer weer verder dan de standaard trouwring. “Zo zei een man dat hij zijn vriendin met een roestige spijker ten huwelijk zou vragen. Roestig is het niet geworden, maar de verlovingsring werd wel een spijker in witgoud met briljant, speciaal voor de gelegenheid ontworpen. Dat zijn leuke dingen. Maar ook voor bedrijven maak ik veel mooie dingen. Zoals exclusieve manchetknopen voor jubilarissen of mooie speldjes voor medewerkers. En in de fanshop van Sparta Rotterdam zijn zilveren herenringen, colliers met hangers en oorbellen van mijn hand te koop; uiteraard allemaal met het Spartalogo”, vertelt Martijn met gepaste trots. De collectie is ook in goud verkrijgbaar.

Tot in detail

Het vak van goudsmid is een oud ambacht dat met de huidige nieuwe technieken nog veel verfijnder is geworden. “Met laser-graveren kunnen we handgeschreven schrift exact overnemen in een sieraad. Dat maakt de emotionele waarde van dat sieraad nog groter. De 3D-techniek stelt ons in staat vooraf een bijna foto- realistisch ontwerp te presenteren dat niet afwijkt van het uiteindelijke resultaat. Een klant komt zo niet voor verrassingen te staan. Laatst heb ik een lotusbloemring in 3D ontworpen. De vele blaadjes maken dat tot een behoorlijke uitdaging. In heel vroegere tijden had het nooit zo’n realistische weergave kunnen worden. Doordat techniek en ervaring hand in hand gaan, is het een heel verfijnd kunstwerk geworden dat tot in detail klopt”, besluit Martijn Bontekoe.


Contactgegevens van Goudsmederij Bontekoe

Galerij 6
2771 XJ Boskoop

TelefoonnummerE-mailadresWebsite