mirato interior design & build

‘Wij geven vorm aan verhalen’

Dienstverlening Groot | 2024

Éen van hun projecten heeft dit jaar liefst 2 Archello Awards gewonnen. Dit mondiale platform schrijft elk jaar een prijsvraag uit voor diverse categorieën. Een vakjury beoordeelt de meer dan 1000 inzendingen op kwaliteit en stelt een shortlist op waar uit het publiek een keuze kan maken. Sander Jansen, 4e generatie ondernemer en één van de 3 partners van Mirato: ‘Met ons ontwerp ‘Ode aan de Zon’ voor Sunrock Amsterdam zijn hebben we 2 x de publieksprijs gewonnen, in de categorie ‘OFFICE OF THE YEAR’ en ‘INTERIOR OFFICE OF THE YEAR.

Onze opdrachtgever is een innovatieve scale up die zich toelegt op het realiseren van grote zonneparken in Nederland, België en Duitsland. Wij hebben hun verhaal kunnen vatten en vertaald in een innovatief interieur waarin de beweging van de zon en de kleuren van de zon centraal staan. Zo’n nominatie is een prachtige waardering voor iets waar wij met het Mirato team dagelijks met passie en overgave aan werken; het  vorm geven aan verhalen. Heel iets anders dan waar het allemaal begon zo’n 115 jaar gelden; een manufacturenwinkel in het centrum van Voorhout. Die winkel werd een speciaalzaak voor woning inrichting en ontwikkelde zich daarna tot bedrijf dat zich volledig toelegde op project stoffering.

Projectstoffering

Corné van Duijn, partner bij Mirato en verantwoordelijk voor de projectstoffering: ‘De afdeling projectstoffering legt zich met eenteam van 12 mensen toe op het installeren van alle soorten vloerafwerkingen en raambekledingen voor zakelijke opdrachtgevers. Denk dan aan hotels, kantoren van MKB en zorginstellingen. Het zijn echte specialisten die het ambacht hoog in het vaandel hebben staan. Vandaar dat wij vaak gevraagd worden voor projecten waar een hoog afwerkingsniveau vereist is. Een jaar of acht geleden is Mirato verder getransformeerd; wij zijn naast de projectstoffering ook design & build gaan aanbieden waarbij wij onze opdrachtgevers steeds meer compleet ontzorgen; van interieurontwerp tot complete realisatie. 

Design & Build

Carlo Zuijderwijk, partner bij Mirato en verantwoordelijk voor de Design & Buildafdeling: ‘In de Design & Buildafdeling zijn 4 gepassioneerde interieurarchitecten dagelijks bezig om de verhalen van onze opdrachtgevers vorm te geven. Wij gaan altijd op zoek naar de identiteit van de opdrachtgever. Zijn of haar ambities en kernwaarden nemen wij als uitgangspunt voor het ontwikkelen van een passend ontwerp. Onze ontwerpers tekenen géén luchtkastelen, want alles wat wij ontwerpen kunnen wij met onze partners ook bouwen. Onze projectmanagers spelen hier een verbindende rol tussen opdrachtgever en architect. Zij bewaken de planning, het budget en last but not least, de kwaliteit. Gezamenlijke deler in beide afdelingen is toch de ‘Bollenstreekmentaliteit. Aanpakken van complexe vraagstukken door deze vooral pragmatisch en oplossingsgericht te benaderen.

Innovaties

Mirato heeft een open blik op de toekomst en is niet bang om te experimenteren. Zo heeft de afdeling projectstoffering, samen met een een ketenpartner, een lang onderzoekstraject uitgevoerd om een circulaire gietvloer te ontwikkelen. ‘Deze gietvloer is tegen nagenoeg tegen dezelfde kosten als een standaard gietvloer aan het einde van de levensduur volledig op te nemen en opnieuw terug te brengen in een productieproces voor ondervloeren. Daarmee wordt onze footprint substantieel verkleind. Bij Design & Build is de afgelopen periode veel aandacht uit gegaan aan de toepassing van Virtual Reality in onze presentaties. Wij beschikken over een zelf ontwikkelde state of the art tool waarmee de opdrachtgever ‘live’ door zijn/haar nieuwe kantoor kan lopen. Hiermee kunnen wij echt een extra dimensie geven aan onze ontwerpen en het verwachtingspatroon van de klanten nog beter begeleiden. Mirato werkt voor en met veel vastgoedpartijen samen en ontwikkelde voor deze doelgroep een app waarbij heel gemakkelijk de ruimtebehoefte van een klant berekend kan worden. Deze tool wordt door o.a. diverse aanhuur makelaars naar tevredenheid ingezet waardoor een goede en vruchtbare relatie ontstaat.’

Blijven innoveren zorgt ervoor dat je als bedrijf relevant blijft, Mirato ziet haar toekomst daarom met veel vertrouwen tegemoet.


Contactgegevens van Mirato Interior Design + Build

Wattstraat 60
2171 TR Sassenheim

• Bel: 0252-213460 • E-mail: [email protected] • Website: www.mirato.nl