Aad van den Berg Modeschoenen

Detailhandel Food en Non-food (overig) | 2021

‘Altijd flexibel blijven en je aanpassen aan nieuwe omstandigheden,’ zegt Maarten van den Berg, vierde generatie schoendetaillist uit Noordwijk, ‘Daarom bestaan wij nog steeds. Met een kwalitatief sterk assortiment schoenen, goede reparatie en uitstekende service.’

“Mijn vader heeft de basis gelegd waardoor wij wél overeind blijven tegenover de internetwinkels. Hij begon eind jaren zestig al Italiaanse schoenmakers te bezoeken. Om zijn assortiment uit te breiden en om een eigen draai aan de collecties te geven. Dat was toen uniek.” Dat doet Van den Berg dus nog steeds: “Samen met een handvol collega schoenwinkels in het land laten wij exclusieve series heren- en damesschoenen van grote merken, zoals Magnanni, Lilian en Sendra, maken. Die zijn dus niet verkrijgbaar bij andere zaken en ook niet bij de webwinkels van die merken.”

Het begint bij de smaak van de klant…

Van den Berg gaat zelfs nóg een stapje verder om de eigen smaak van de klant voorop te zetten. “Met het merk Mio Tinto bieden wij de mogelijkheid dat de klant zélf de kleur van leer, zool en afwerking bepaalt bínnen een bepaald model.” Daarmee onderscheidt de winkel zich van de zaken die vooral draaien op het wegzetten van grote aantallen. “Naast goede kwaliteit zetten wij ons echt in om net even andere schoenen aan te bieden dan elders verkrijgbaar zijn. Dat houdt onze zaak relevant.”

…en kan niet zonder service

“Ik ben geboren in een schoenendoos”, zegt Maarten, “Ik vind het klantcontact, de samenwerking met andere winkeliers en de inrichting van de winkel geweldig leuk. Maar uiteindelijk is service de kern van de zaak.” Naast het team van acht medewerkers is Maarten bijna iedere dag zelf in de zaak. “Helpen uitzoeken, helpen passen, suggesties doen voor reparaties en vooral nooit moeilijk doen. Klanten geven je energie om je vak goed uit te oefenen, daarvoor zetten wij graag een stapje extra.”

Internationale klantenkring

In de badplaats Noordwijk wordt veel gewinkeld door vakantiegangers. “Daar halen wij een mooi deel van onze omzet vandaan.” En niet alleen aan ‘voorbijgangers’, ook aan vaste klanten. “De schoenmode in Duitsland is nog steeds wat degelijker dan hier. Als die voor het eerst hier in de winkel komen zijn ze vaak verrast door de stijlen en de mogelijkheden. Dat leidt tot veel Duitse klanten die jaarlijks bij ons wat nieuws komen halen.”

‘Bricks and clicks’

“In de loop der jaren hebben wij verschillende zaken gehad: twee in Noordwijk en een in Rijswijk. Sinds 2019 is alles weer onder één dak. Dat is heel goed om de aandacht maximaal te kunnen focussen. Daarnaast hebben wij al sinds 2000 onze eigen webshop, waar onze hele eigen collectie op staat en veel informatie en nieuws te vinden is.” Zo kan ook deze winkel de gevraagde schoenen de volgende werkdag leveren. “Dat is maximale service.”Aan de combinatie van één winkel en één site heeft Van den Berg meer dan genoeg om een trouwe groep klanten er altijd goed bij te laten lopen. 


Contactgegevens van Aad van den Berg Modeschoenen

Hoofdstraat 62
2202 GB Noordwijk

• Bel: 0031713612705 • E-mail: [email protected] • Website: www.aadvandenberg.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen