Bouckaert Slaapcomfort

Detailhandel Food en Non-food (overig) | 2021

“Met zijn tweeën hebben wij meer dan vijfenvijftig jaar ervaring in slaapkamers, boxsprings en matrassen”. Voldoende basis voor Miriam en Rob Bouckaert om in 2019 een eigen zaak te beginnen. “Wij hoeven niet meer zoveel mogelijk bedden te verkopen. Wij hoeven alleen maar onze kennis en ervaring in te zetten om klanten te helpen het juiste bed uit te kiezen.”

In de eigen zaak van Rob en Miriam moet de nadruk liggen op lekker slapen. “Dan heb je meer aan goed advies, dan aan een heel duur bed. Die vind je dus niet bij ons. Je krijgt wel veel tijd, veel service en ook na de aankoop veel aandacht van ons.” De aanpak maakt kennelijk indruk, want al na anderhalf jaar staat het bedrijf als een huis. “Het eerste bed verkochten wij toen wij hier de zaak nog aan het inrichten waren en daarna stond het niet meer stil.”

420 gratis kussens voor de zorg

“Onze zaak heeft geen last gehad van corona, integendeel, wij vonden juist dat wij een gebaar moesten maken voor de medewerkers in ‘de zorg’.” Dat hebben ze geweten! “Wij hebben zorgmedewerkers een gratis kussen aangeboden: voor een goede nachtrust in deze stressvolle tijd. De actie ging snel van mond-tot-mond en uiteindelijk hebben wij er ruim 400 weggegeven.”

Kamelenhaar en eigen matrassen

Ook na vijfenvijftig jaar ervaring – misschien wel juist daarom – zien ze bij Bouckaert nog steeds nieuwe mogelijk-heden. “Als je goed luistert naar wensen en goed weet wat leveranciers kunnen, dan kom je vanzelf op goede ideeën. Zo introduceerden wij een serie tweepersoonmatrassen waarbij je zelf de gewenste combinatie kern kunt bepalen: pocketveer, latex, koudschuim, combispring of traagschuim. En dan ook nog alle vijf in hard of zacht. Zo krijg je voor iedere lichaamsbouw altijd de juiste matras.” Ze zochten er zelf een fabrikant voor. “In Nederland, want dan houden wij de lijnen kort.”

Ook een dekbed van kamelenhaar is zo’n vernieuwing: “Het is een heel licht dekbed dat verrassend goed werkt in winter of zomer.” Die hebben ze natuurlijk eerst zelf uitgeprobeerd. “Ik raad het nu iedereen aan, ook al is het goedkoper dan een echt donzen dekbed. Dit is gewoon fijner.”

Aandacht en service

“In onze eigen zaak hoeven wij ons niet druk te maken over verkoop-‘targets’. En wij kunnen nu alles in eigen hand houden.” Zo blijven Rob en Miriam van begin tot einde zelf betrokken bij de klant. “Wij leveren zelf af en ik doe zelf de montage.” Door de goede contacten met leveranciers kunnen ze ook snel problemen oplossen: “Motortjes van oudere modellen bedden bijvoorbeeld. Die kom ik bij je repareren, ook als wij het bed zelf nooit geleverd hebben.”

Maar hoe goed de nazorg ook is: “Het moet aan het begin kloppen. In de winkel laten wij mensen goed de verschillende matrassen voelen. En je mag van ons een paar dagen proefslapen.” Tussen Den Haag en Hoofddorp genieten al velen van het slaapcomfort dat Rob en Miriam leverden.


Contactgegevens van Bouckaert Slaapcomfort

Smederij 2
2211 SM Noordwijkerhout

TelefoonnummerE-mailadresWebsite