Genomineerde: De Poelier Hillegom

Detailhandel Food en Non-food (overig) | 2021

“Dit jaar hebben wij de zaak verbouwd, sloten wij ons aan bij ‘Uw Poelier’, hebben wij een uitgebreide webshop opgezet . . . en kregen wij ‘de corona’ over ons heen.” Maar Hilly en Paul Lijten hebben samen wel voor hetere vuren gestaan. “Met de steun van ons team slaan wij ons hier ook wel doorheen.”

De Poelier in de Passage van Hillegom is al veertig jaar een begrip. “Iedereen kent ons van het grill-apparaat dat wij ’s middags in De Passage zetten. Daar gaan om kwart voor vier de kippen in (veel vooraf besteld!) en bij sluitingstijd zijn ze allemaal weg.” De Poelier serveert alleen de beste kippen van ’t Gildehoen, “Die hebben de tijd gekregen om te groeien. Dat is een stuk gezonder.” Daarnaast is er een breed assortiment van wild – hert, haas, ree, wild zwijn en kangaroo – en andere gevogelte verkrijgbaar. “Het wild krijgen wij luchtdicht verpakt aangeleverd, dus altijd vers.”

Nieuw leven in de zaak

“Het leek wel Kerstmis toen wij na de verbouwing weer open gingen.” De mooie nieuwe zaak én ‘corona’ leidde een aantal weken tot topdrukte. “Onze vaste klanten waarderen wat wij in onze relatief kleine winkel hebben neergezet.” En zolang de horeca dicht bleef, kwamen ook nieuwe klanten blij verrast van het aanbod naar de zaak. Het is een geluk bij een ongeluk voor Paul en Hilly, die vorig jaar bijna besloten te stoppen met de zaak. Paul: “Eigenlijk is mijn rug niet goed genoeg voor dit werk. Maar ik word letterlijk en figuurlijk uitstekend ondersteund door Hilly.” Hilly ging met extra energie de webshop vullen: “Naast kip en maaltijden hebben wij ook salades, snacks, sauzen en olijfolie en schotels. Allemaal handgemaakt in de winkel, maar indien gewenst thuis te bezorgen. Door vermeldingen op Facebook en de mailingen van Piggy bereiken wij wekelijks duizenden mensen in de streek.”

Het team maakt de winkel mogelijk’

“René, Yvonne, Karin, Monique, Astrid en de zaterdaghulpen maken de sfeer in de winkel,” vertelt Paul, “Zij zijn ons gezicht in de winkel. Het is een ijzersterk team met veel ervaring.” Zij maken alle gerechten in de winkel klaar, met verstand van kip. “Maar vooral ook met smaak. En dan hebben ze ook nog verstand van glutenvrije bereiding en allergieën.” Op maandagochtend vullen Hilly en Paul de toonbank. “Dan bespreken wij ideetjes met het team. Inmiddels maken wij ook tortillas en broodjes.” Zij bedenken dan ook samen wat de weekaanbieding wordt. “De pizza kip-shoarma, bijvoorbeeld. Dat was een hit.”

Gastronomische speciaalzaak

‘De Poelier’ van vroeger bestaat niet meer. “Wij zijn een speciaalzaak die zich helemaal inzet op gemak. Wat begon met de gegrilde kip is inmiddels uitgegroeid tot vele kant en klare gerechten.” En dan ook nog van een gastronomische kwaliteit. “Die kwaliteit is al meer dan veertig jaar de basis van ons bedrijf.” De blijvende vraag naar gemak –  voor BBQ, fondue, gourmet en maaltijden en broodjes in het algemeen – en kwaliteit zal De Poelier in Hillegom nog lang bestaansrecht geven.


Contactgegevens van De Poelier Hillegom

Passage 24
2181 EP Hillegom

• Bel: 0031252520106 • E-mail: [email protected] • Website: www.poelierhillegom.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen