Bike Totaal Van Hulst

Detailhandel Food en Non-food (overig) | 2021

“Wij hebben nog geen moment stilgestaan.” Peter van Hulst, zijn zoon Tim en compagnon Pierre Sikking ontvangen ons op gepaste afstand. Maar behalve anderhalve meter en handgel in de zaak zijn ze verder niet zo onder de indruk. “Onze vier zaken staan er goed voor. Wij hebben het bedrijf rustig opgebouwd en hebben wel vaker tegenwind gehad.”

“Het belangrijkste van een goede fietsenzaak is een goed team van medewerkers. Medewerkers die betrokken zijn bij de klanten, goed met klanten kunnen omgaan en die problemen kunnen oplossen.” Van het begin af aan hebben Peter en zijn vrouw Karin daar altijd goed op gelet. Ook bij de groei van het aantal zaken is altijd eerst gekeken of de teams het aan kunnen. “Bij het laten groeien van je bedrijf moet je gewoonweg goed blijven opletten. Net als fietsen, je blijft er bovenop zitten.”

‘Internet’ of ‘Corona’, zij kunnen het allemaal aan

 “Wij moeten het maar afkloppen, maar ‘corona’ doet ons zakelijk geen pijn.” Bij Van Hulst zijn ze niet meteen van slag. “Vijftien jaar geleden ging werkelijk iedereen fietsen verkopen. Maar al snel bleek dat je als professionele zaak toch veel meer te bieden hebt. Mensen oriënteren zich op het web, maar komen de fiets bij ons halen. Onze kennis van zaken is veel waard bij het uitkiezen van fietsen. En je kunt bij ons wél terecht voor onderhoud en reparatie.”

Klant bepaalt de dag – het hele jaar door

In ons bedrijf bepaalt de klant hoe je dag verloopt. “Dat geldt voor verkoop en reparatie. Als iemand een fiets komt uitzoeken maak je tijd voor hem of haar vrij. Reparaties plan je zo slim mogelijk in. Daarmee is geen dag hetzelfde, en dat maakt het werk in ons bedrijf zo afwisselend.”

En de invloed van de seizoenen wordt minder. “Eind augustus bedenkt iedere ouder dat er nog een nieuwe fiets voor zoon of dochter moet komen. Dat blijft. Maar de variatie van fietsen – toerfietsen, bakfietsen, sportfietsen, woon-werkfietsen, kinderfietsen, E-bikes – is zo groot dat wij het hele jaar door fietsen verkopen.”

Veel mogelijkheden voor de toekomst

Voor zoon Tim is die afwisseling dé reden waardoor hij voor dit vak heeft gekozen. “Bovendien is het fietsenvak erg dynamisch. E-bikes en bakfietsen zijn vervoermiddelen voor hele nieuwe doelgroepen. Bike Totaal Van Hulst geeft iedere vestiging een eigen assortiment. “Daarmee hebben wij een breed assortiment en kunnen onze klanten bijna altijd een passende fietsoplossing bieden. Tegelijkertijd maken wij ook werk van het verbeteren van onze site.”


Contactgegevens van Bike Totaal Van Hulst

Kerklaan 57
2171 GB Sassenheim

• Bel: 0031252222550 • E-mail: [email protected] • Website: www.biketotaalvanhulst.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen