Keurslager Kamerling

Sector-winnaar Detailhandel Food en Non-food (overig) | 2021

Zoon Mischa gaat ‘voor zeker’ het goed lopende bedrijf van zijn ouders Jetze en Gea overnemen. “Ik vind het slagersvak echt heel mooi.” Samen met zijn ouders heeft hij ontzettend veel plezier aan het werk. Dat plezier spat er vanaf en leidt tot allerlei mooie producten en acties. “De kip-grill Sinterklaas letter en de Drijf-In, bijvoorbeeld. Laat ons maar schuiven!”

Grootvader Sief en zijn vrouw Gre kwamen drieënzestig jaar geleden uit Friesland naar het Groene Hart. “Hij heeft heel even gedacht dat hij zich had vergist in de Hollanders. Maar onze zaak was al snel een begrip,” vertelt Jetze. “En hij komt nog steeds iedere dag even kijken hoe de winkel er bij staat.” Inmiddels is de zaak aan de Kerkstraat uitgebreid met moderne koelcellen en een mooie werkruimte aan de achterzijde. “Dat loopt helemaal door tot aan de oever van de Oude Rijn, dus hebben wij bij de achterdeur een steiger aangelegd: onze Drijf-In.”

Drijf-In trekt beroemde gasten

“Onze Drijf-In is geen grapje, maar een serieus extra verkooppunt voor alle varende dagjesmensen en toeristen. Daar leveren wij belegde broodjes, tapasplankjes of barbecuepakketten.” Ook ‘Denkend aan Holland’ kregen ze deze zomer aan de steiger. “Janny van der Heijden en André van Duin waren zeer te spreken over onze grillworst en de crew kwam terug voor de belegde broodjes.” In de weken ná de uitzending verkochten ze honderden kilo’s extra grillworst aan dagjesmensen. Het leverde zelfs een bedankje van de burgemeester op.” Omdat wij Bodegraven zo leuk op de kaart hadden helpen zetten.”

Met creativiteit kom je een heel eind

Het plezier in het slagersvak leidt tot veel creativiteit in het ondernemen. “Zo’n stukje ‘free publicity’ worden wij natuurlijk erg blij van, maar het ging natuurlijk niet alleen over de Drijf-In. De kern van de kwaliteitszaak is de grillworst. Hetrecept voor die worst hebben wij hier zelf bedacht. Die is inmiddels ook bekroond.” De worsten worden ambachtelijk gedraaid in de slagerij en dat bracht hen weer op een nieuw idee. Micha: “Bij het draaien van de grill- en andere worsten bedachten wij ons dat wij er ook een mooie Sinterklaas S-letter mee kunnen maken. Kleinigheidje natuurlijk, maar wel een die goed verkoopt en de loop in de zaak houdt!”

Eerlijk vlees duurt het langst

“Als er iets is waar wij ons mee willen onderscheiden dan is het tóch de kwaliteit van het vlees,” zegt Jetze. “Ons rundvlees komt van boer Roos uit Aarlanderveen, de varkens zijn van het Gaasterlander Kruidenvarken uit Friesland en ook de kippen met een beter leven komen uit het Groene Hart.” Het zijn kleinschalige vaklui die oog hebben voor dierenwelzijn en zoveel mogelijk natuurlijk werken. “En dat proef je in alles dat wij er van maken, van mooie stukjes vlees, de gehaktballen en worsten en de complete warme maaltijden en belegde broodjes.

Servicegericht en een fijn team

“Wij hebben met zijn allen, voor en achter de toonbank, een goede sfeer in de zaak en doen graag ons best voor wat extra’s.” Met een bezorgservice voor particulieren en bedrijven en elf mensen in de zaak staan ze bij de voor – en de achterdeur voor iedereen klaar. “Iedereen is van harte welkom in de winkel.”


Contactgegevens van Keurslager Kamerling

Kerkstraat 26
2411 AD Bodegraven

• Bel: 0172612204 • E-mail: [email protected] • Website: kamerling.keurslager.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen