de vlaam – vlaambachtelijke banketbakkerij

Klanten blij maken met telkens nieuwe smaken lekkernijen

Horeca & Retail Food | 2025

Bij banketbakkerij De Vlaam staan ze iedere ochtend weer klaar om klanten blij te maken met een keur aan lekkernijen.  ‘Met zeven winkels in de regio verzorgen wij wekelijks topproducten voor onze klanten. Iedere koek, ieder gebakje en iedere zoute stengel is handgemaakt. En iedere klant is persoonlijk te woord gestaan door één van onze collega’s.’

Met de hele dag door klanten bedienen in zeven winkels lopen de aantallen stiekem flink op. Zo flink dat ze er soms toch ook zelf versteld van staan. ‘Toen wij de eerste keer een open dag hielden in onze bakkerij stond er een rij mensen tot het einde van het bedrijventerrein! Dan voel je ineens hoeveel mensen je blij mag maken.’

Reinier Anker en zijn broer Nico zijn sinds vijf jaar actief in de zaak die door hun ouders Jan en Anja is opgericht. ‘Die zijn daar al in 1987 mee begonnen. Met één winkel, maar dat hebben ze gestaag uitgebouwd tot de huidige zeven winkels en één centrale bakkerij. Nu staan er in die bakkerij vijftien banketbakkers.’ Reinier staat ook in de bakkerij en Nico ‘doet’ de winkels. ‘Jan is vooral bezig met zijn eigen project: de Siroopwafel Experience in Gouda.’

Smaak is leidend

‘Ik ben altijd op zoek naar de nieuwste, de spannendste smaken voor lekkernijen’, zegt Reinier. ‘Daarbij zijn wij niet alleen maar bezig met wat wij zelf lekker zou vinden, maar vooral met trends. Wij gaan dus met plezier in op klanten die om aparte dingen vragen. Wie weet zit daar iets tussen dat wij succesvol aan het assortiment kunnen toevoegen.’ Zo haakte De Vlaam in op de ‘Dubai-reep’, een chocoladereep met filodeeg en pistachenoten. ‘Die dook dit jaar ineens op. Zelf introduceerden wij dan weer de Amareino,een zoet amandelcakeje met amarenakers. Ik vind het zelf leuk om dat soort nieuwe dingen te maken, het is leuk voor onze banketbakkers en onze klanten stellen de blijvende variatie van nieuwe dingen enorm op prijs.’

Met iedereen verbonden

Bij de eerste open dag in de bakkerij kwamen er honderden bezoekers naar Waddinxveen. Niet vreemd, natuurlijk, wanneer je met zeven zaken in vier plaatsen duizenden mensen ‘lekker maakt’. ‘Toch overviel het ons en drong toen pas goed door wat Jan en Anja in die tijd hebben neergezet. Tegelijkertijd zijn wij zeer verbonden met de omgeving en doen wij vanuit zeven vestigingen graag mee aan plaatselijke activiteiten. Wij denken dat wij het bedrijf nu niet veel groter moeten laten worden: zo houden wij de kwaliteit van onze producten beheersbaar en blijft de band met onze klanten voldoende persoonlijk.’

Smakelijke bedrijfslekkernijen

Dit jaar is De Vlaam wel aan een andere activiteit begonnen. ‘Wij bieden bedrijven die eens lekker voor hun medewerkers of klanten willen uitpakken exclusieve lekkernijen. Speciale banketstaven, relatiegeschenken met logo’s, maar ook kerstpakketten. Dat heeft al meteen een grote vlucht genomen, omdat wij ook hier iets kunnen bieden wat bedrijven elders niet krijgen.’ Dat kunnen ze ook private labelen.


Contactgegevens van Banketbakkerij De Vlaam

Binnendoor 53
2741 MA Waddinxveen

• Bel: 0182769233 • E-mail: [email protected] • Website: www.banketbakkerijdevlaam.nl