de volière in noordwijkerhout

Een nieuwe culinaire stek aan het Oosterduinsemeer

Horeca & Retail Food | 2025

Sinds afgelopen voorjaar kunnen gasten zeven dagen per week van ontbijt tot en met de avondborrel terecht bij de Volière. Daarnaast is de locatie uitermate geschikt voor particuliere partijen, zakelijke events en bruiloften. ‘Voor ons was prioriteit met de bouw om zowel a la carte als partijen naast elkaar te kunnen draaien’. Voor Marieke Manssen, Joost Kaptein en Peter van Eeden was het duidelijk met welk horeca aanbod ze aan het Oosterduinsemeer verder wilden gaan.

‘We zijn al ruim tien jaar eigenaar van Como & Co, gelegen op 400 meter afstand van de Volière. Voor de Volière openging, hebben we eerst 2,5 jaar de Italiaanse pop-up MAMA gedraaid. Voor ons een goede manier om te ervaren hoe het was om twee zaken zo dichtbij elkaar te hebben en te zien hoe bezoekers de weg zouden vinden naar deze plek’. In het voorjaar en de zomer verdubbelt de bevolking van de Bollenstreek. Dat betekent dat er grote capaciteit nodig is om iedereen goed te kunnen bedienen, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de zaak.

Locatie met meerdere mogelijkheden

De Volière kan intern worden opgedeeld middels een geluidsdicht schuifwand, waardoor twee onafhankelijke ruimtes ontstaan. ‘Op deze manier kunnen we tegelijkertijd a la carte draaien en partijen tot 150 personen verzorgen. Ook hebben we een private dining waar tot 20 personen kunnen vergaderen of privé kunnen eten/borrelen. De opsplitsing van ruimtes had voor ons prioriteit in de bouw van dit pand. We hebben afgelopen jaar veel partijen mogen verzorgen en voor zowel 2025 als 2026 loopt de agenda vol’. Deze manier van organiseren is ook goed voor de ontwikkeling van het team. ‘Nu we zo zijn gegroeid op verschillende vlakken, kunnen wij meer vaste medewerkers aannemen waardoor een stabiele organisatie ontstaat, de professionaliteit groeit en daarmee ook onze service.’

Gasten blijven verrassen

‘We willen een informele en relaxte sfeer uitstralen in de Volière. We bieden een persoonlijke service, huiselijke setting en natuurlijke aankleding. ‘Je kunt hier in- en uitvliegen wanneer je wilt, op ieder moment van de dag en alle dagen van de week. Voor al die momenten hebben wij voor ieder wat wils. Door het menu regelmatig te wisselen, zorgen we ervoor dat we terugkerende gasten blijven verrassen. Veel gasten kennen ons van Como en komen graag ontdekken hoe de Volière is geworden.

Koken op niveau

Naast een dagelijks uitgebreid ontbijt en een originele lunchkaart, is het diner ingericht op shared dining. ‘We serveren kleine porties waarbij gasten zelf kunnen beslissen of ze deze willen delen of voor zichzelf willen houden. We hebben een sterk keukenteam en kunnen daardoor net een andere culinaire beleving maken dan elders. Daarnaast organiseren we regelmatig thema avonden zoals IZAKAYA, MAMA’s revival en vega diners. Met wat we de afgelopen maanden hebben neergezet, gaan wij en heel mooi jaar tegemoet’.


Contactgegevens van de Volière

Duinschooten 12
2211 ZC Noordwijkerhout

• Bel: 0614717976 • E-mail: [email protected] • Website: devoliere.nl