De Best Schildersbedrijf

Bouw, Installatie & Techniek (> 20 medewerkers) | 2021

‘Wij hebben het vertrouwen van onze klanten,’ zegt Arie de Best, ‘en wij werken er hard aan om dat vast te houden. Dus wanneer opdrachtgevers graag zien dat wíj naast het schilderwerk ook timmerwerk, wandafwerking, glaswerk, voegwerk of zelfs dakbedekking doen, dan zorgen wij dat het in orde komt.’

“De ontwikkeling is al een tijd gaande,” legt De Best uit: “Met aannemers, woning- bouwverenigingen, bedrijven en zorginstellingen hebben wij een goede band opgebouwd. Bij een mooie groep klanten is het vertrouwen in onze kwaliteit groot en zijn de communicatielijnen kort.” De Best Schildersbedrijf levert hen niet alleen goed schilderwerk op, maar ook gemak. “Door de combinatie van die twee vinden ze het prettig ons ook ándere dingen te vragen.” Houtrotreparatie ligt voor de hand, maar voegwerk en dak-bedekking nu ook. Die uitbreiding bevalt De Best uitstekend. “In zeventig jaar heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot leverancier van duurzame bescherming en verfraaiing van onroerend goed.” 

Kwaliteit is niet duur

Wat de zakelijke opdrachtgevers allang weten, moet De Best nog wel eens aan een particulier voorrekenen: “Je kunt ons tarief wel vergelijken met dat van een ander, maar daarmee ben je er nog láng niet. Veel belangrijker zijn het vakmanschap en de ervaring om het werk vlot uit te voeren. Dan ben je bij ons alsnog voordeliger uit.” Kennis van bijzondere omstandigheden is zeer belangrijk. “Hier langs de kust, bijvoorbeeld, zijn het weer en het zoutgehalte van grote invloed. Je ziet het onmiddellijk wanneer daar eerder onvoldoende rekening mee is gehouden.” Niet voor niets doet De Best al vele jaren al het schilderwerk voor Huis ter Duin in Noordwijk.

Goede inspectie vóór het werk is essentieel

Bij het aannemen van een werk is de eerste inspectie cruciaal: “Bij die inspectie kun je natuurlijk niet meteen je beitel diep door de verflaag duwen. Je kunt hooguit een losliggende schilfer optillen. De rest van de inspectie gebeurt dus op het oog.” Voor Arie de Best, want dit is zíjn werk, is dat het moment dat vakkennis en ervaring het zwaarst tellen. “Het is ons ondernemersrisico om op dat moment een goede inschatting te maken. Wij weten waar wij naar moeten kijken en maken de juiste inschatting van het werk.” Zónder inspectie noemt De Best dan ook geen prijzen. “Wij doen niets overhaast.”

Van klussen naar projectgericht onderhoud

De uitbreiding van schilder naar onderhoudsbedrijf wordt steeds meer geprofessionaliseerd. Bij de grotere opdrachtgevers leidt dat tot een andere manier van werken. “Wij maken contracten voor resultaatgericht onderhoud voor vele jaren. Wij zijn de projectvoerder, dus wij sturen de externe vaklui aan en nemen zelf initiatief voor de planning van de werkzaamheden.” En als het nodig is staan zij onmiddellijk op de stoep als de klant wat nodig heeft. “Dat is de service van ons team.”


Contactgegevens van De Best Schildersbedrijf

Blokmakerstraat 8
2222 AD Katwijk aan Zee

• Bel: 0031714032220 • E-mail: [email protected] • Website: www.debestschilders.nl