Genomineerde: Sloos Groep

Publieksprijs

Sector-winnaar Bouw, Installatie & Techniek (> 20 medewerkers) | 2021

Piet en Wesley Sloos zijn maar twee van de familieleden in het bedrijf. Piet is kleinzoon van de oprichter van dezelfde naam, zijn zoon Wesley is één van de vele “Sloozen” in de organisatie. Ze hebben plezier in het interview, waarin wij alles te horen krijgen over spons-achtige klinkers en de rol van bedrijfshond ‘Sniper’.

“Onze mascotte Sniper is een Mechelse herder,” vertelt Wesley, binnen SloosGroep kun je haar overal tegenkomen, zoals in de winkel van Steenplaza, de werkplaats van De Waard Maatwerk, op kantoor bij het aannemersbedrijf, of in de bedrijfsbus van WS. Ook bij online introducties van nieuwe producten en aanbiedingen kom je haar tegen. “Ik maak foto’s van haar poserend tussen onze producten en plaats deze op onze site en social media kanalen. Zij is inmiddels dan ook de bekendste hond van Leiden! Klanten die hier nog nooit zijn geweest, lopen bij ons de showroom binnen, zien Sniper en roepen haar naam” Het is één van de vele manieren waarop Wesley de bedrijfsmarketing doet. Een andere manier is gewoon vroeg in de auto stappen en zoeken naar nieuwe klanten of het bezoeken van bestaande zakenrelaties. “De tijd op kantoor en het onderweg zijn naar klanten probeer ik zo goed mogelijk te verdelen. Soms rijd ik op de bonnefooi het land in en stap bijvoorbeeld zomaar bij een tegelhandel binnen. Inmiddels hebben wij zo’n 125 zorgvuldig opgebouwde dealers in heel Nederland die onze producten verkopen. 

Steeds een stapje verder

Met Wesley is Sloos Groep toe aan haar vierde generatie. Vooralsnog heeft vader Piet het laatste woord, maar Wesley kan er ook wat van. “Iedereen in de buurt kent ons als de stratenmakers . Maar bij ons kwam van het een het ander. Klanten vroegen bijvoorbeeld naar tuintegels, daarna naar vloer- en wandtegels en vervolgens weer naar maatwerk meubels. Steenplaza Leiden is specialist in tuintegels en klinkers, voor interieurbouw hebben wij samen met Dave de Vogel, de beste meubelmaker van de regio Leiden, zo niet van Nederland, De Waard Maatwerk opgezet en opgebouwd tot dé meubelmakerij van Leiden en omstreken.” Wesley zelf begon met WS Tuinproducten, specialist in reinigings- en impregneermiddelen die zijn ontwikkeld voor het nabehandelen en daarmee verduurzamen van tuintegels. “Daar zijn inmiddels voegmiddelen en steenlijmen aan toegevoegd.”

Sponzige klinkers

Het Aannemersbedrijf voor Grond- en Straatwerk van Piet blijft het hart van het bedrijf. “Maar wij gaan creatief om met elkaars specialisme. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld de elastische en zelfherstellende voegmiddelen van WS voor het voegen van nieuwe bestrating in Leiden. De Hooigracht is hier een mooi voorbeeld van! WS SmartSand is ideaal om bestrating onderhoudsvrij en begaanbaar te houden zonder straatvuil of onkruid tussen de voegen te krijgen.” Met hetzelfde innovatieve doel voor ogen bedacht Piet een stalen raamwerk rondom boom-spiegels met hierin de Leidse sleutels. Deze loopt door tot onder de tegels waardoor de wortels van bomen niet omhoog kunnen drukken en er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. “Voor de afvoer van regenwater hebben wij een klinker die werkt als een spons. Dit zijn stenen die zijn gemaakt van keramisch afval en zes liter water per vierkante meter kunnen opnemen, zich volzuigen en het water afgeven via verdamping aan de bovenkant (dit noemen wij het UHI Effect). Overtollig water wordt vervolgens langzaam naar de grond afgevoerd. Op deze manier spoelt er bijna geen regen meer het riool in.”

Innovaties die elkaar versterken

De innovaties komen voort uit enthousiasme voor het vak. “Wij denken graag na over vraagstukken van onze klanten. Ook als wij geen opdracht hebben zoeken wij naar oplossingen binnen de vele mogelijkheden van ons vak. Innovaties tussen onze bedrijven versterken elkaar waardoor wij veel voor onze klanten kunnen betekenen.”Piet Sloos hoeft zich geen zorgen te maken over de overdracht naar weer een generatie.


Contactgegevens van Sloos Groep

Admiraal Helfrichweg 7
2315 VC Leiden

TelefoonnummerE-mailadresWebsite