Schildersbedrijf BDS

Bouw, Installatie & Techniek (> 20 medewerkers) | 2021

Stephan Barendsma, Adri van Dijk en Marco Schaap sprongen als jonge jongens in 2012 samen in het diepe en vormden Schildersbedrijf BDS. “Wij vonden dat wij het beter konden.” Jeugdige overmoed? Misschien dat hun klanten even moet glimlachen als ze dit lezen. De waardering is er niet minder om: in acht jaar groeiden de jongens uit naar een bedrijf met éénentwintig man.

“Wij voelen ons geen werkgevers, wij zijn gewoon leden van het team.” Het was één van de dingen die ze in hun bedrijf ‘beter’ wilden: goede aandacht voor personeel en voor werkdruk. “Wij zijn de laatste schakel in de afwerking van een gebouw. Het is het eerste dat je van buitenaf ziet, dus het is de schilder die onze kwaliteit maakt. Dat moet je niet opjagen en die moet je alle gelegenheid geven op zijn manier zijn best te doen.”

Innovatie en nieuwe techniek

Iets anders waar ze bij het schildersbedrijf ambitieus in zijn is innovatie. “Om de beste kwaliteit te krijgen zijn er tegenwoordig goede spuittechnieken. Daar doen wij vrij veel mee.” Ook innovaties staan of vallen weer met het team: “Je moet wel mensen hebben die zich nieuwe methodes eigen kunnen maken. Onze mannen hebben daar lol in.” Om dat laatste laagje er fantastisch uit te laten zien is natuurlijk een goede ondergrond nodig. Daarvoor werkt BDS met eigen timmerlieden. “Wij houden dat graag goed in eigen hand, zodat wij de kwaliteit kunnen garanderen.”

Totaalpakket voor de zakelijke en particuliere markt

“Uiteindelijk gaan wij er naartoe dat wij kunnen instaan voor álles dat aan de gevel zit. Wij mikken op een ontwikkeling naar het leveren van een totaalpakket voor de afbouw.” Daarmee zijn ze al flink op weg, want met hun eigen team en de vaste partners bieden ze, naast het schilderen zelf, nu al gevel- en kunststofreiniging, vloercoating, glas zetten, wand- en plafondafwerking, behang en decoratieve werkzaamheden, betonreparatie en loodgieterswerkzaamheden.

Ondernemerschap en kwaliteit

Bij het opbouwen van het bedrijf hebben Stephan, Adri en Marco niet beknibbeld op kwaliteit. “Kwaliteit is de belangrijkste pijler van het bedrijf. Je bouwt er vertrouwen mee op bij de bestaande klanten en een reputatie onder potentiële klanten.” De tweede pijler is transparantie: “Wij zijn op een goede manier bijdehand, vertellen precies wat men kan verwachten en houden ons dan aan de afspraken.” Potentiële klanten worden door Stephan met plezier benaderd. “Wij weten wat wij kúnnen betekenen, dus daar willen wij met iedereen wel een praatje over maken.” Ook ‘koude’ contacten gaan zij niet uit de weg.

“Het is best hard gegaan, en daar hebben wij soms ook wel risico’s in genomen, maar wij hebben inmiddels een mooi klantenbestand opgebouwd. Daarmee konden wij in de afgelopen jaren een groot team opbouwen.” Dat mes snijdt aan twee kanten. “Want met een groot, breed inzetbaar team kunnen wij ook steeds meer klussen en opdrachtgevers aan.”


Contactgegevens van Schildersbedrijf BDS

's-Gravendijckseweg 47A
2201 CZ Noordwijk

• Bel: 0031713610080 • E-mail: [email protected] • Website: www.schildersbedrijf-bds.nl

Sterkste Schakel Finale Rijnland 2024

08-03-2024

Meer informatie & kaarten bestellen