Autobedrijf Toon van Eijk

Automotive | 2020

Toon heet tegenwoordig John. “Met de naam van mijn vader op de gevel vragen nieuwe klanten nog wel eens naar ‘Toon’. Dat laat ik maar zo.” John van Eijk vindt zijn klanten veel belangrijker. En sinds 1 juni is zijn bedrijf ook nog aangesloten bij James Autoservice, een samenwerkingsverband van merkonafhankelijke dealers. “Daarmee gaan wij een alternatief bieden aan álle leaserijders.”

“Lease rijders konden totnutoe vaak niet kiezen voor een merkonafhankelijke garage. Dat is niet handig wanneer je een garage in de buurt zoekt. James heeft contracten met de meeste leasemaatschappijen. Via James kunnen wij dus weer service bieden aan zakelijke en privé leaserijders.” Is dat dan wel aanleiding om de naam van zijn vader van de gevel te halen? “Zeker niet, wij blijven in alles de vertrouwde Škoda en universele garage van oudsher.”

Dicht bij de klant blijven

“Wij wilden als bedrijf niet mee met de schaalvergroting die Škoda eist voor een volledige sales-vestiging. Dan wordt ‘auto’s verkopen’ belangrijker dan klanten helpen met onderhoud, reparaties en mobiliteit in het algemeen.” Zo hebben ze bij Toon van Eijk meer tijd voor aandacht voor de klant, voor het samen oplossen van problemen en voor het meedenken. En natuurlijk voor alle mogelijke diensten: airco’s, banden, dakkoffers, ruiten, etc. “Wij wilden vooral niet te groot worden, om iedereen een goede service te kunnen bieden.” Iedereen bij Toon van Eijk weet dat de klant de aandacht verdient. “Ik zeg altijd dat een klant hier zomaar zijn bezit achterlaat,” legt John uit, “wanneer hij zijn auto brengt voor reparatie of onderhoud. Dat is een groot vertrouwen dat wij wel moeten waar maken.”

Álle merken, maar toch vooral nog Škoda

De meeste klanten van John en zijn collega’s rijden Škoda. Maar bijna een derde zijn andere merken. “Dat komt door de doorverwijzingen. Mensen prijzen ons aan bij hun buren en kennissen. Andersom komt trouwens ook voor: oud-Škoda rijders die met hun nieuwe merk bij ons blijven voor de service.” Het bedrijf bestaat al sinds 1967 en voert sinds 1995 het merk Škoda. “Die zijn onder Volkswagen mooi teruggekomen van weggeweest, met een heel compleet palet. In augustus komt S met het eerste volledig elektrische model, daar passen wij ons bedrijf nu al voor aan.”

Hoe auto’s verkopen wél moet

Auto’s verkopen is een vak apart. “Wij nemen er de tijd voor met de klant. Ik kan alle merken leveren die je wenst, nieuw of gebruikt. Een klant die ons daarbij betrekt, verdient onze serieuze aandacht.” John vraagt ze dan uitvoerig naar hun verwachtingen. “Wat wil je ermee doen? Hoeveel ruimte heb je nodig? Wat voor soort automobilist ben je? Wij kunnen zeker afgaan op smaak en emotie, maar je moet ook meedenken over praktische zaken. En de auto van je keuze kijken wij voor aanschaf hier op de brug helemaal na.”


Contactgegevens van Autobedrijf Toon van Eijk

Binnenweg 7
2411 NN Bodegraven

• Bel: 0031172651945 • E-mail: [email protected] • Website: www.toonvaneijk.nl