Duivenvoorden Automobielen

Automotive | 2020

“Als mijn bedrijf verder zou groeien zou dat ten koste gaan aan onze klantgerichtheid.” Eric Duivenvoorden is kort, krachtig en stellig: “Ik heb jarenlang gewerkt voor grote dealer-bedrijven, en daar ben ik opgeklommen tot servicemanager. Maar als meewerkend eigenaar van een garage kan ik klanten véél meer service leveren dan vroeger.”

Dat je in een kleine garage méér service kunt leveren dan in een grote samen met een jarenlange ambitie om ooit voor zichzelf te beginnen gaven dus meteen de doorslag: “De vorige eigenaar van de garage liet terloops vallen of ik belang-stelling had. Ik heb niet getwijfeld en de zaak precies tien jaar geleden overgenomen.” Met drie man en receptioniste Ingrid bedient Duivenvoorden inmiddels zo’n 1.000 klanten uit de wijde omgeving.

BOSCH-kwaliteit
Tussen dealerbedrijf en ‘vrije jongens’ zitten de garages die lid zijn van een ‘formule’. Duivenvoorden is een garage van de Bosch Service formule. “Dat is de beste van Nederland. Bosch is de grootste Europese leverancier van autoonderdelen voor vele merken. Onder hun vlag kun-nen wij eigenaren van alle merken de beste service garanderen.”

Naast onderhoud en reparatie van alle merken heeft Duivenvoorden drie specialiteiten in huis: “Wij ‘spoelen’ automatische versnellingsbakken. Wij leveren een vernuftig systeem om de vering van auto’s sterk te verbeteren zónder grote kosten. Wij kunnen echt alles voor uw auto betekenen, alle merken, met als specialisatie Renault.”

Klantentrouw is hoog
“Toen wij in 2017 maandenlang slecht bereikbaar waren zijn er zeker klanten van ons geweest die het onderhoud enige tijd hebben uitgesteld. Die zijn allemaal weer blij dat ze weer bij ons terecht kunnen.” Waar die klantentrouw vandaan komt? “Wij zorgen voor onze klanten voor oplossingen. Oplossingen die passen bij hun verwachtingen. Dat is belang-rijker dan tijd of kosten. Daarbij geldt dat eerlijkheid de beste eigenschap is van een goede monteur. Eerlijkheid over haal-baarheid en wenselijkheid. En die eerlijkheid hebben wij ook bij de aan-koop van auto’s.”

Aankoopbegeleiding
Een aantal jaren terug heeft Duiven-voorden de showroom van het bedrijf afgestoten. “Dat was gezien de aantallen en de prijsontwikkelingen niet meer nuttig. Je kunt nog wel bij ons terecht voor een nieuwe of gebruikte auto. Ik neem alle tijd om je wensen te inven-tariseren. Voor een nieuwe auto heb ik mijn contacten met diverse leveranciers. Daar probeer ik dan een mooie deal voor je te krijgen. En als je een tweedehands op het oog hebt, dan kijken wij hem hier op de brug grondig voor je na.”

Unu-scooters en elektrische auto’s
Nóg een specialiteit zijn de scooters van Unu. “Dat is een 100% elektrische scooter meet een Bosch elektromotor. Daar doen wij het onderhoud van. Zo kunnen wij door Bosch de ontwikkeling naar volledig elektrisch rijden meemaken. Door hen hebben wij ook al alle mogelijkheden in huis voor de service van elektrische automobielen.”

Duivenvoorden Automobielen groeit misschien niet, maar ze staan bepaald niet stil.


Contactgegevens van Duivenvoorden Automobielen

Gerard Douplantsoen 22
2251 GN Voorschoten

• Bel: 0031715617540 • E-mail: [email protected] • Website: www.duivenvoordenautomobielen.nl