Autocrew Waddinxveen

Automotive | 2020

“Zelfstandige dealerbedrijven worden opgeslokt in steeds grotere groepen, dat is een beweging die nog wel even doorgaat in de autobranche.” Jan van Mannekes weet er alles van en ziet daardoor juist kansen voor middelgrote onderhoud- en reparatiebedrijven. “Bedrijven zoals het onze staan dichter bij de klant, leveren door aansluiting bij formules de hoogste kwaliteit en hebben een beter prijsniveau.”

Van Mannekes was voorheen Kia-dealer in Waddinxveen. Sinds 2017 is zijn garagebedrijf onder de vlag van Autocrew neergestreken aan de Zuidelijke Rondweg. “Door onze jarenlange verbondenheid met het dorp voelen wij ons toch een beetje ‘de buurtgarage’. Wij hebben duizenden klanten in en om Waddinxveen voor wie wij een vertrouwde plek voor het onderhoud van hun auto betekenen. Driekwart van het klantenbestand is particulier en een kwart zakelijk.”

Nog steeds groei van het aantal klanten
“Doordat wij van dealerbedrijf zijn veranderd in een universele garage schuift het klantenbestand. Wij krijgen nieuwe particuliere klanten van onze buren en ze komen door mond-tot-mondreclame naar ons toe.” Voor de uitbreiding van het aantal zakelijke klanten maakt Van Mannekes één dag in de week vrij. “Dan ga ik bellen of langs bij bedrijven.” Ook hier krijgt het bedrijf veel ‘via-via-aanvragen’. “Voor bedrijven is financiering en voorspelbaarheid van onderhoudskosten heel belangrijk. Met onze brede ervaring en met onze goede contacten kunnen wij snel handelen en zeer volledige offertes opstellen.

Superslim: Auto Onderhoud Plan
“Niemand wil voor verrassingen komen te staan, daarom bieden wij al een aantal jaren enthousiast het Auto Onderhoud Plan. Dat rekent álle onderhoudskosten van je auto, inclusief APK, pechhulp, vloeistoffen, lampjes en zelfs vervangend vervoer, terug tot een maandelijks bedrag. Het systeem houdt rekening met de leeftijd van je auto en het aantal kilometers dat je rijdt. Klanten moeten er even aan wennen, maar het maakt hun kosten van autogebruik helemaal voorspelbaar. Wij verrassen ze alleen nog maar wanneer ze níet hoeven te betalen bij een beurt.”

Bestaansrecht tussen eenpitters en dealerreuzen
Met dit soort extra diensten maakt Autocrew Waddinxveen zijn bestaansrecht goed waar. “Er zullen altijd éénpitters zijn. En de dealerreuzen blijven ook bestaan. Daartussenin hebben bedrijven als het onze een waardevol plekje met veel persoonlijke dienstverlening en slimme oplossingen.”

En als je wilt kun je bij hen ook een nieuwe auto kopen. “Ik heb nu geen voorraad meer om te pushen, dus wij kunnen helemaal onbevangen met je op zoek gaan naar die ene nieuwe – of gebruikte – auto die je zoekt.”

Vertrouwen is het belangrijkst
“Wij zeggen wat wij doen en wij doen wat wij zeggen”, dat is Van Mannekes’ antwoord op de vraag wat hij voor zijn klanten betekent. “Het hele team werkt aan vertrouwen van de klant. Dat is het belangrijkst. Van particulieren met één auto tot bedrijven met meerdere wagens: ze moeten gewoonweg altijd op je kunnen rekenen. Dat is het mooiste van ons werk.”


Contactgegevens van Autocrew Waddinxveen

Zuidelijke Rondweg 1
2741 RA Waddinxveen

• Bel: 0031182636008 • E-mail: [email protected] • Website: www.waddinxveen.autocrew.nl