Buitenbos Auto’s & Buitenbos Customs

Automotive | 2020

“Wij zijn zo hard gegroeid omdat het mij gelukt is van mijn passie mijn werk te maken. Maar het werk mag nooit zo groot worden dat het mijn passie niet meer kan zijn.” Bas Attaie, jonge kerel, weet precies waar zijn grens ligt. “Ik ga nooit zover doorgroeien dat ik zelf geen tijd meer heb voor mijn klanten.”

Bas vormt samen met zijn vrouw Claudia en hun twee medewerkers het bedrijf. “Voordat ik bij Buitenbos ging werken, werkte ik bij een merkdealer. Maar vijf dagen per week aan één merk sleutelen vond ik eentonig. Buitenbos is ‘gespecialiseerd’ in álle merken. Onder onze bijna 2.000 klanten komen wij er dan ook een heleboel tegen.”

Je krijgt wat je ziet
De garage in Katwijk is licht, schoon en ruim. Net als Bas: een opgeruimde man voor wie nee zeggen niet bestaat. “Alleen in het uiterste geval help ik een klant door hem te verwijzen naar een ander. Maar in 99% van de gevallen kunnen wij het zelf afhandelen. Wij hebben de expertise en de apparaten in huis. Software voor het uitlezen van auto-computers halen wij online. Als je je auto hier binnenrijdt krijg je hem echt alleen terug wanneer alles compleet gerepareerd of onderhouden is.”

Allemaal fijne klanten
“Wij zijn gezegend met een fijn klantenbestand. De meeste ken ik als sinds 2007. Wij doen niet aan reclame. Dus de groei van het aantal klanten komt puur uit mond-tot-mondreclame. Hun trouw aan ons bedrijf probeer ik te belonen met zo goed mogelijk service verlenen.”

Het leeuwendeel van de klanten is particulier. Dat zijn ook de klanten waar het bedrijf de meeste toegevoegde waarde kan leveren. “Een particulier brengt zijn auto voor een dag bij ons. Dat geeft ons de tijd om het werk én de eigenaar van de auto alle aandacht te geven die het verdient. Soms met een beetje meer uitleg, soms met wat extra werk van ons. Maar de klant moet met een goed gevoel weer op pad kunnen.”

Buitenbos Customs
“Dat is mijn broer Abdullah. Hij is specialist in het mooi maken van auto’s: ruiten blinderen, een hele auto of delen wrappen, reclame en auto detailing. Het zijn twee bedrijven onder één dak, maar samen bieden wij automobilisten wel een mooi pakket.” En ze vangen elkaars klanten op wanneer de ander niet aanwezig is.

Elektronica of elektrisch?
“Ik zie nog geen toekomst in elektrische auto’s, dat gaat nog lang niet zo hard.” Bas ziet wel veel ontwikkeling in auto-elektronica: “Dat is een terrein waar wij gaan proberen voorop te lopen. Wij kunnen net zo goed als de merkdealer of de garages die zijn aangesloten bij een formule gebruik maken van de juiste software. En je kunt erop rekenen dat auto’s ook zelf een keer online gaan. Dan kunnen wij op afstand meekijken hoe een auto het doet en of er problemen zijn.”

Volop kansen voor Bas en zijn collega’s om zich blijvend te kunnen onder-scheiden voor zijn klanten.


Contactgegevens van Buitenbos Auto’s & Buitenbos Customs

Scheepmakerstraat 21
2222 AB Katwijk aan Zee

• Bel: 0031714086737 • E-mail: [email protected] • Website: www.autobedrijfbuitenbos.nl