slagerij klein

'Klanten bind je met gezelligheid, kwaliteit en een goed verhaal’

Publieksprijs

Horeca & Retail Food | 2024

‘Mijn vrouw Melanie belde de makelaar, toen zij zag dat Slagerij Klein te koop stond.’ Trotse echtgenoot en trotse slager Jochem Roest vertelt: ‘Het moest er nu eindelijk een keer van komen. ‘Na vijftien jaar politieagent in Hoofddorp hebben wij deze kans gegrepen om een eigen winkel te beginnen.’ Nu kan Jochem eindelijk los gaan met het vak waar hij oorspronkelijk voor opgeleid is.

‘Na dat eerste telefoontje en de kennismaking met de vorige eigenaar zijn wij meteen naar de bank gegaan. Met een gedegen plan kregen wij snel akkoord en konden wij op 1 februari 2023 van start. Wij hebben nieuw leven in de zaak gebracht en dat merken wij.’ Jochem heeft niet alleen zijn oude vakmanschap opgehaald voor het maken van de mooiste stukken vlees. Hij is ook nadrukkelijk achter de toonbank aanwezig. ‘Klanten binden wij met gezelligheid, een mooie uitleg bij het vlees dat wij bieden en zelf met een beetje theater. Wij maken een verhaal bij je eten, of het nu een onsje ham of een reerug is. Wanneer je dat kunt brengen binnen een goede verhouding van prijs en kwaliteit, dan kunnen wij hier een mooie zaak van maken.’

Even bijkomen van een grootse start

De eerste maanden zijn bóven verwachting goed. ‘Wij zitten ruim boven de budgetten in ons bedrijfsplan en moeten er zelfs allemaal hard aan trekken om iedereen te bedienen.’ Het startende ondernemersechtpaar wordt er enthousiast van en het geeft hen vertrouwen voor de toekomst. Het betekent ook dat toekomstplannen eerder opgepakt kunnen worden. ‘Dat wil zeggen: áls wij er handen en voeten aan kunnen geven,’ vertelt Melanie, ‘zo willen wij het assortiment van kant-en-klaar maaltijden uitbreiden met pizza’s. Dat liep de eerste keer meteen zo hard dat wij handen tekort kwamen.’ In de loop van dit jaar hebben ze dan ook al vier extra personeelsleden aan kunnen nemen. ‘Nu moeten wij zorgen dat wij daar een hecht team van maken. Dan gaan wij daarna weer nieuwe dingen oppakken.’

Vlees, maaltijden en af en toe een BBQ

Achter de winkel maakt Jochem met de slagers het vlees klaar. ‘Daar maken wij ook de maaltijden en uiteraard worsten, gehaktballen en fijne vleeswaren. De kant-en-klare maaltijden zijn niet meer weg te denken. Kleinere huishoudens, ouderen, mensen met weinig tijd: iedereen waardeert het. Daarbij halen wij makkelijk de kwaliteit van een traiteur.’ Ze doen zelfs mee aan de wedstrijd ‘Traiteur van het jaar 2023’ en zijn al doorgedrongen tot de top-10. ‘In vlees gaan wij mee met de belangstelling voor ‘grote stukken’. De mode om in de keuken of de op de BBQ mooie grote stukken te bereiden wordt steeds groter. Juist bij dat soort dingen is het weer belangrijk om uitvoerig uitleg te geven aan klanten. Als ze achteraf komen vertellen dat het goed gelukt is zijn wij in onze nopjes.’

Opbloeien als ondernemer

Jochem heeft ooit de slagers vakschool gedaan en bloeit nu helemaal op als ondernemer. ‘Het idee van een eigen zaak heeft er altijd in gezeten, maar er kwam telkens iets tussen. Nu het er toch van gekomen is gaan wij er heel veel werk van maken. Wij willen het pand herindelen, zodat er nog meer ruimte komt voor de winkel, dat biedt weer mogelijkheden voor de sfeer in de zaak. Wij willen de kant-en-klaar maaltijden uitbreiden met vegetarische gerechten en broodjes gaan leveren aan bedrijven. Wij gaan hier echt een wereldzaak van maken!’


Contactgegevens van Ambachtelijke Slagerij Klein

Van der Weijdenlaan 1-3
2211 JK Noordwijkerhout

• Bel: 0252372372 • E-mail: [email protected] • Website: shop.slagerijklein.nl